maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kuihtumista ja vihannespunkkeja

Pääsiäisreissu tuli tehtyä ja vaikka lauantaina kävi kaveri kastelemassa chilit, olivat kaikkein aurinkoisemmassa paikassa kasvaneet Naga Morich ja Medusa päässeet vähän kuivahtamaan. Johtuu tietysti siitäkin, että nagan purkki on kovin pieni ja vielä savipurkki, joten kosteutta haihtuu tosi paljon ja sitä ei sitoudu samalla tavalla kuin isoon savipurkkiin. Medusa ei näyttänyt niin pahalta, mutta kyllä sekin selvästi oli vettä vailla.

Tästä tuli opittua myös se, että jos lähtee pitemmäksi ajaksi pois kotoa, tulee ne chilit siirtää vähän varjompaan, jotka mötköttävät pitkin päivää auringon paahteessa.

Näiden kuvien otosta on noin pari tuntia ja nyt tilanne näyttää jo paremmalta, joten jos chilisi sattuvat kuivahtamaan pahan näköisiksi, ei niitä kannata vielä heittää roskiin, vaan odotella jos vaikka juuret vielä saisivat imaistua vedet lehtiin asti.Satuin tässä aikaisemmin muuten huomaamaan, että Tabascon ja mysteerichilin alalehdet näyttävät vähän oudoilta ja aivan kuin niiden reunoja olisi pureskeltu. Nostinpa sitten yhtä lehteä ja sen alapuolellahan näkyi selvästi mustia pisteitä. Vihannespunkkejahan ne, perkele.

Noh, ei hätää. Mustat pisteet ovat käsittääkseni punkkien ulostetta, joten niiden pois ropsuttelu ei taida paljoa auttaa, mutta ropistelinpa lehtiä vähän paremmin paperilla. Eipä tullut mieleen ottaa siinä vaiheessa kuvaa. Kastelin kyseiset kasvit vielä lehtien ala- ja päälipuolelta vesisumulla, koska punkit eivät sellaisesta taida pitää. 

Punkit hävisivät ja rauha on taas maassa. Sittehän olisi paha tilanne jos löytyisi punkkien seittiä, sitte tarvitsisi alkaa jo todella huolestumaan ja eristämään invaasion saaneet chilit toisistaan.

Suuren ikkunalaudan chilit olivat kasvaneet neljässä päivässä aika paljon ja kääntyneet Putouksen mummoa lainatakseni "valoa kohti", joten tässä ne ovat ruukkujen kääntämisen jälkeen
Tässä vielä suuren ikkunalaudan chilit ihan nimettynä.

Takarivi vasemmalta: Bhut Jolokian, Tabasco, Aji Fantasy, Habanero Peruvian White, Mysteerichili, Lemon Drop, Pinquito de Mono ja bonchi Bolivian Rainbow

Eturivi vasemmalta: Aji Cristal, Goat's Weed, African Devil, Cayenne, Aji Fantasy


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti