maanantai 16. huhtikuuta 2012

Jättiläislehtiä ja lannoitteiden tilailua

Viime blogipäivityksessä harmittelin Nagan ja Medusan kuihtumista, mutta hyvinhän ne siitä selvisivät. Naga alkaa varmaan kohta kasvamaan pienestä saviruukustaan ulos ja sittenhän pitää mennä ruukkuostoksille ja pohtia, että mihin helkkariin isompi ruukku sitten mahtuisi :D

Medusa taas alkoi puskemaan odotetusti lisää kukintoa, jotka kyllää napsin pois sitä mukaa.

Miniruukussa Naga Morich ja isommassa kukkiva Medusa

Mysteerichilin (kuvassa oranssi savipurkki) lajikkeesta ei tosiaan vielä ole varmaa tietoa. Runko ei ole vaihtanut väriä vielä tässä vaiheessa, joten se ei ainakaan ole Pinquito de Mono, eikä luultavasti Bolivian Rainbow. Niissä kun on kokemukseni mukaan violetti runko jo tässä vaiheessa.

Kasvi on melko korkea ja ei kovin tuuhea, joten C. chinenset voidaan jättää pois laskuista.

Tässä on melko suipot lehdet, jotka eivät sormella pyyhkäisemällä tuoksu kapsaisiinilta. Tabascossa taasen on vähän pulskemmat lehdet.

Toivotaan, että tämä on jokin lajike, mitä ei tosiaan ole tullut kasvateltua ennen.

Pituutta on kertynyt 28cm.Mysteerichilin vieressä kasvava Goat's weed (kuva alla) on tällä hetkellä korkein ikkunalaudan chileistä. Siinä on hyvin tukeva runko, jota ei ole täytynyt tukea lainkaan, vaikka tuuletin puhaltaakin lähes taukoamatta sitä päin.

Kovinkaan mahtavaa satoahan tästä on turha odotella, koska hedelmät näyttivät esimerkkikuvassa ainakin todella pieniltä

Myöskään en ole havainnut lehtien pinnalla tai rungossa mitään isompaa karvan kasvua, joka pitäisi olla lajikkeen perustuntomerkki. Ehkä se tulee sitten esiin sitten vasta myöhemmin.

Pituutta oli kertynyt 36 cm.
Ja sitten otsikon mukaiseen asiaan, eli suuriin lehtiin. Keittiön fluorisoivan 18W loisteputken alla kasvavat Bhut Jolokian ja Naga Morich ovat C. chinensen tavoin kasvaneet tuuheiksi, mutta eivät ole saaneet juurikaan korkeutta. Lehdet alkavat ainakin Bhutissa olemaan lähes kämmenen kokoiset ja hyvin terveen näköiset. Lannoitteet ja valon määrä on siis kohdillaan :)

Lannoitteista kun nyt alettiin puhumaan niin huomasin, että Biobizzin lannoitteeni alkavat tiputtelemaan viimeisiä pisaroitaan vanhoista purkeistaan, joten pitihän sitä tilailla lisää. Viime vuonna tilailin lannotteita Puutarhurinverstaalta, mutta nyt heidän verkkokauppansa on suljettu toistaiseksi. Vähän aikaa hintoja vertaillen ja googletellen verkkokauppoja, osui silmääni Vihertukun ravinteet ja sieltähän sitä tuli tilattua litran pönikät Bio-Growta ja Bio-Bloomia, eli nestemäistä kasviravinnetta ja kukkimisravinnetta. Top Maxia onkin vielä jäljellä aika paljon. Sehän on kukinnon kiihdyttäjä ja auttaa hedelmien muodostumista satovaiheessa.

Sitten vielä piti mainita noista tuholaisista. Muista pitää erillään chileistä kotiin ostettavat ruukku-yrtit sun muut tuoremausteet. Niiden mukana tulee kaikenlaisia tuholaisia ja joskus ne oikein vilisevät kaikenlaista öttiäistä. Bon Appétit!
Bhut Jolokianin lehti 11 x 7 cm

Naga Morich ja Bhut Jolokian. Nagan kasvuston leveys on 28cm!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti