perjantai 3. heinäkuuta 2015

Neem-öljyä ehkäisemään kirva-invaasiota

Villichilit ja bollen kieputusprojekti sekä Neem-öljyä
Nyt se kesä vihdoin saapui ja samalla näemmä helteen innoittamat tuholaiset. Omenapuu on jo täynnä kirvoja ja niitä tippuu myös välillä pihalla oleviin chiliruukkuihin.

Muutossa tuli hukattua Neem-öljypullon loput, joten tilasin Saippuapajalta lisää. Hinta ei päätä huimannut, sillä tuollainen 100ml purkki maksoi 6,20€ + toimituskulut. Neem-öljy on Neem-puun hedelmistä puristettu öljy, jolla on äärimmäisen tehokkaita tuholaistenkarkoitusominaisuuksia.

Öljy haisee hieman pähkinän ja valkosipulin yhdistelmälle ja se tehoaa ennaltaehkäisevästi todella hyvin kirva-invaasioita vastaan. Sitä tosin pitää käyttää ennaltaehkäisevästi, valloilla olevaa kirva-invaasiota se ei enää pelasta tehokkaasti. Öljyä käytetään myös ruoanvalmistuksessa, joten se on täysin luonnonmukainen torjunta-aine.

Viimeksi, kun ruiskutin kaikki parvekkeelle menevät chilit neem-öljyllä, ei koko kesänä näkynyt ainuttakaan kirvaa chilipuskissa. Sitä edellinen vuosi olikin aika katastrofaalinen kirvojen suhteen.

Nyt en edellisestä kerrasta viisastuneena laittanut öljyn, fairyn ja lämpimän veden sekoitusta ruiskupulloon, sillä öljy hajottaa tehokkaasti ruiskupullon mekanismit.Nyt sekoitin kolmelle pienelle chilipuskalle sopivan setin pieneen astiaan ja levitin pumpulipuikolla seoksen lehtien ylä- ja alapinnoille ja erittäin runsaasti uusille lehtiversoille. Käsittely kannattaa uusia aina välillä uusien lehtiversojen kohdalla, sillä ne maistuvat kaikkein parhaimmin kirvoille.

2 kommenttia:

  1. Painehuuhtelupullo tuntunut ainakin vielä kestävä neem-oljyseosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullojen laaduissa on varmasti eroa paljonkin :) Itselläni kesti Nelsonin painepullo kaksi viikkoa, kunnes sen tiivisteet eivät enää kestäneet öljyseosta.

      Poista