torstai 13. syyskuuta 2012

Vielä pitää viikko odotella sadonkorjuuta

Cayenne (C. annuum) ja African Devil (C. annuum)
Nyt on meneillään jo melkein puoliväli syyskuuta ja nyt alkaa loput chilipuskien podit kypsymään. Viime vuonna suunnilleen kaikki podit kypsyivät yhtäaikaa ja melkein samana päivänä kuin nytkin. Chililajikkeet vaan sopeutuvat erilailla kylmiin ilmoihin niin siitä syystä tämän vuoden sato kypsyy vähän eri aikoina.

Lemon Dropia, Aji Fantasyä ja CGN 22871 on tullut jo kerättyä tässä viime kuukausina parvekkeen puskista parempiin suihin, mutta muut lajikkeet ovat antaneet odotella itseään.

Viime päivinä valahti ensimmäinen Aji Cristalin podi punaiseksi, Africa Devilissä on jo useampi kypsä podi ja Cayenne vaihtaa hiljalleen soiroja podejaan punertavaksi. Loppusadon ensimmäinen Aji Fantasykin näyttää alkavan kellertämään.

Viikon päästä onkin sadonkorjuujuhlat :)
Pinquito de Mono (C. baccatum) podi halkeilee jännästi alhaalta, johtuu ilmeisesti hieman kuivista olosuhteista (kastelen chilini vasta silloin kun ne alkavat nuupahtaa)
Goat's Weed (C. annuum) ainut podi vaihtoi väriä vihreästä, violetiksi ja nyt mustaksi. Kypsän podin pitäisi olla punainen
Koko sisälle siirretty chilipuskaviidakko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti