Cayenne (C. annuum) |
Pepperseedsiltä tulikin jo siemenlähetys tuossa menneellä viikolla ja siellä oli kaikki mitä pitikin. Yllärilajikkeena olivat lähettäneet Orozcon (C. annuum) siemeniä. Kaikinpuolin nopea nettikauppa vaikka sijaitseekin Hollannissa.
Pepperseedsin siemenlähetys |
Semillakselta tuli myös postia siementen muodossa ja Saksasta näytti kestävän Airmailin tulo Turkuun vähän yli viikon vaikka siemenet oli lähetetty seuraavana päivä kuin ne maksoin. Yleensä Airmailin nopeus pitäisi olla luokkaa 2-3 päivää, mutta mene ja tiedä sitten mikä on ollut. Yllärilajikkeenä näyttäisi olevan CAP 1428.
Eipä näitä tule laitettua kuitenkaan vielä itämään, joten ei paranisi hoppuilla.
Chilifoorumin kautta on tullu läheteltyä ylimääräisiä siemeniä ympäri Suomea ja kaippa sieltä jotain uusia lajikkeita on tulossa takaisinpäinkin.
Semillaksen siemenlähetys |
Bolivian Rainbow -bonchi (C. annuum) alkoi taas kukkia kun siirsin sen lampun alle |
Talvehtivat chilit mäntysuopakylvyssä |
Ensimmäiseksi tosin vein kaikki sisälle talvehtimaan jääneet chilit varmuuden vuoksi mäntysuopasuihkuun ja Neem-öljykäsittelyyn. Olisi meinaan hieman hanurista huomata, että tuholaiset syövät juuri idättämiäsi pieniä chilitaimia.
Eli taas 3% mäntysuopaliuosta multaa, lehdille, lehtien alapuolelle ja runkoon. Sen jälkeen Neem-öljysuihkeet chilipuskille vielä niskaan.
ZenGrown idätyslevy |
Itse levy näyttää olevan jonkinlaista ihmeellistä materiaalia, joka tuntuu ainakin kuivana murenevan silmissä. Itse levyssä on kuution muotoisia lohkoja, joiden keskellä on noin sentin syvyinen reikä.
Levy oli tosiaan liian suuri tuollaisenaan pienempään ZenGrowiini, joten leikkelin 42 slotin levystä 24 slottisen ja sovitin sen ZenGrowin vesipumpun päälle sen jälkeen kun olin poistanut laitteen päälilevyn.
ZenGrown idätyslevy leikattuna itse laitteelle sopivaksi |
Seuraava homma olikin laittaa Trinidad Scorpion, Morugan (C. chinense) siemenet itämään. Kyseinen lajikehan pitää tällä hetkellä maailman tulisimman chililajikkeen titteliä. Scovillen asteikolla kyseinen lajike pääsee tulisuudessaan yli kahden miljoonan scovillen kun Naga Morich jää 1.2 miljoonaan.
Jytyä chiliä on siis tulossa, jos tämä idätys onnistuu.
Sen verran oli epäilystä ilmassa, etten laittanut kuin neljä siementä itämään. Siemenet siis laitettiin kuutioiden koloihin silloin kun idätyslevy oli vielä kuiva. Sen jälkeen koko levy kasteltiin läpikotaisin ja laitettiin vesipumppu käyntiin. Vesipumppu pitää koko levyn kosteana kokoajan. Itse lampun laitoin mahdollisimman lähelle idätyslevyä, jolloin pitäisi päästä itävyyslämpötiloihin (27-30 astetta). Seuraan tilannetta mielenkiinnolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti