Parvekkeella on pirusti isoja podeja tekeviä chilejä, mutta isoimmat eivät vain tahdo kypsyä...
Pääasiassa käyttämäni kamera Canon D600 lähti emännän matkaan kaukomatkalle, joten on pärjättävä pokkarilla ja Samsungin kameralla. Pokkarista oli patterit tyhjät, joten kännykkäkameralla mennään. Pahoittelen kuvien huonompaa laatua...
Mysteerichili, eli luultavasti Leek (C. annuum). Minkähän värinen tämän kypsä hedelmä kuuluisi olla? |
Kaleidoskop (C. baccatum) |
Kun kaikki chilit tuli uitettua mäntysuovassa, ruimin vielä Neem-öljyä niiden päälle suhteella 20ml / l lämmintä vettä. Nyt koko kämppä haisee yhtäaikaa mäntysuovalle ja neem-öljylle :D
Parvekkeelta sisälle siirretyt chilipuskat |
Nattaly oli maultaan erittäin makea, noin kolme kertaa makeampi kuin normaali paprika ja tulisuudeltaan hyvin mieto, ehkä asteikolla nelosen luokkaa. Star Flame olikin melko ärhäkäs ja raikas, mutta sen mausta puuttui se jokin. Ehkä odotin Lemon Droppimaista makuelämystä liikaa. Tulisuutta Star Flamessa oli vähän vähemmän kuin Lemon Dropissa, eli asteikolla kuusi. Rocoto Red oli niin pahan makuinen, että heitin sen suoraa roskiin. Siemenetkin olivat tummuneet pilalle. Chilaca, joka kulkee netissä kyllä melko kirjavilla nimillä oli sen sijaan hämmentävä makuelämys. Mausta tuli mieleen kurkku, päärynä ja paprika sekä mieto polte. Tätä on pakko kasvattaa lisää!
Koko setin hinnaksi tuli 5,07 €, joten ei mikään paha hinta verrattuna varsinkin tuon Chilacan kokoon. Herran Jumala, leikkuulaudan kokoinen chili :D
Vasemmalta oikealle: Nattaly (C. annuum), Star Flame (C. annuum), Rocoto Red (C. annuum) ja Chilaca (C. annuum) |
Siellä Kupittaan Citymarketissahan niitä mötkäleitä köllöttää :) tuppaavat vaan nahistumaan hyllyyn... |
Cittarin hevien kanssa saa olla tarkkana. Tavara seisoo hyllyssä kauan ja usein myös näyttää siltä. Sama ongelma kaikilla Turun kolmella Cittarilla. Viime syksynä Skanssissa bongasin hyllystä Fataliin nagoja paksulla homekerroksella. Öyh..
VastaaPoista