maanantai 27. elokuuta 2012

Päivän pieni, mutta mielenkiintoinen chilisato

Sarga Csereznye x Medusa, CGN 22871 ja Tepin Guatemalan marjat
Päivän chilisatoko olisi säälittävä? Noh, eihän se mitenkään runsas ole, mutta sitäkin merkityksellisempi.

Oikeassa alareunassa on kuusi villichili Tepin Guatemalan marjaa. Viikonlopun mökkireissun jäljiltä Tepin oli melko kuihtuneen oloinen, mutta liekö sitten rääkkäyksen tulosta, että siinä oli noin monta kypsää marjaa kotiin tullessa :D Ainakin kyseisen lajikkeen siementilanne parani aika paljonkin. Aikaisemminhan tästä lajikkeesta on kypsynyt vain yksi marja.

Vasemmassa yläreunassa on Sarga Csereznyen kaksi marjaa. Mutta ei mitä tahansa marjaa, vaan nämähän ovat Sargan ja Medusan risteymän välivaiheita. Itse marja näyttää ihan tavalliselta Sarga Csereznyeltä, mutta mitä siemenistä kasvaa, onkin sitten sattumankauppaa. Suurella todennäköisyydella siemenet eivät edes idä, mutta voihan sitä yllätyksiäkin sattua. Alkuvuodesta 2013 vaan itämään kaikki siemenet ja seuraamaan alkaako lehdet näyttämään risteytyneiltä.

Viimeisenä, mutta ei vähäpätöisimpänä oikeassa yläreunassa on ensimmäinen CGN 22871 -lajikkeen marja. Tästä lajikkeesta minulla ei ollut mitään käryä ennalta ja en siihen ole juurikaan kiinnittänyt aikaisemmin huomiota. Marjan halkaisun jälkeen siitä lähti melko kipakka kapsaisiinin käry. Näin pienestä marjasta ei paljon siemeniä kannattanut ottaa talteen. Onneksi puskassa on todella paljon isompiakin marjoja kypsymässä. Nappasin muina miehinä koko marjan suuhuni. Ensimmäiseksi tuntui siltä kun joku olisi kaatanut pienen purkin hajuvettä suuhuni ja sen jälkeen alkoi kielenpäällä helvetilliset juhlat. Vaikka maistelusta on melkein 15 min, niin vieläkin polttelee suuta hieman. Mielenkiintoisen tulinen ja satoisa lajike. Tulisuusasteikolla 0-10 menee tämä kohtaan 8.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti