sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kauden 2016 idätykset aloivat villichileistä ja pubeista

Joka chiliharrastajan unelmapaketti siemeniä
Sain tuossa viime viikolla hartaasti odottamani siemenlähetyksen toiselta chilifoorumilaiselta. Siemenlähetys sisälsi erittäin harvinaisia villichilien siemeniä!

Tässä koko lista:

  • C. cardenasii
  • C. chacoënse var. exile
  • C. flexuosum
  • C. parvifolium
  • C. tovarii
  • CAP 503 (C. eximium)
  • CAP 1445 (C. chacoënse)
  • CGN 22795 (C. praetermissum)
  • Chilitepin, Sonoran (C. annuum var. glabriusculum)
  • Ulupica Large (C. cardenasii var. pendulum)
Kauden 2016 idätykset alkoivat!
Mitäs siinä sitten ihmettelemään, eli eikun aloittamaan kasvatuskauden 2016 idätykset. Onhan nyt jo lokakuu, eli villichilit ja C. pubescens -suvun lajikkeet on syytäkin laittaa jo idätykseen, jotta kerkiävät kasvaa tarpeeksi isoiksi kevääseen mennessä. Heitin multaidätykseen villichileistä: C. chacoënse var. exile, C. flexuosum, C. tovarii ja Ulupica Large (C. cardenasii var. pendulum) sekä pubeista Hyper Puben ja Manzano Rojon. Villichileillä saattaa kestää tuo idätys jopa kuukauden :)Samalla aloitin koko seuraavan kauden suunnittelun asunnon ja pihan pohjapiirustuksesta sekä kasvatuspaikkojen inventaariosta. Kasvatuspaikkoja on oman laskelmani mukaan noin 18 kpl. Terassille mahtuu kuusi ruukkua maan tasoon ja olen ajatellut, että sinne saisi kaikki itävät villichilit ulkoilemaan. Lisäksi takapihalla on yksi paikka amppelichilille, eli C. pubescens -suvun edustajalle. Keväällä on tarkoitus tehdä pihan säilytyslaatikosta kasveille kasvatuslaatikko ja siihen olisi tarkoitus sijoittaa kaksi C. baccatum -suvun edustajaa.

Etupihalle mahtuu yksi amppelichili. Sisäkasvatukseen mahtuu ledipaneelin alle noin kuusi chilipuskaa, pääosin C. chinensejä, jos on yhtä surkea kesä lämpöjen suhteen kuin tämä kesä. Lisäksi boncheja mahtuu ikkunalaudoille noin neljä kappaletta. Sisäkasvatusalueeseen on merkitty punaisella myös suorakaiteen muotoinen chilihylly.

Kasvatuspaikat pohjapiirustuksessa
Tässä 18 kasvatuspaikan idätyssuunnitelma kasvatuskaudelle 2016:

C. annuum (itämään maaliskuussa 2016)
1. Leek

C. baccatum (itämään helmikuussa 2016)
2. Blondie
3. Lemon Drop

C. chinense (itämään joulukuussa 2015)
4. 7pot
5. Cajamarca
6. Carolina Reaper
7. Habanero Chocolate
8. Pimenta Larigma
9. Purple Halel

C. frutescens (itämään helmikuussa 2016)
10. Hawaiian Hollow Points
11. Madagascar

C. pubescens (itämään lokakuussa 2015)
12. Hyper Pube
13. Manzano Rojo

Villichilit (itämään lokakuussa 2015)
14. C. chacoënse var. exile
15. C. flexuosum
16. C. flexuosum
17. C. tovarii
18. Ulupica Large (C. cardenasii var. pendulum)

Lisäksi talvehtimaan oli jäänyt C. galapagoense, C. eximium, 4x Bolivian Rainbow (C. annuum), C. rhomboideum, C. lanceolatum, Habanero Vietnam (C. chinense) sekä vielä satoa tekevä Rocoto Costa Rica Red (C. pubescens).

C. galapagoense haarautuu jatkuvasti ja näyttää voivan hyvin
Muistatteko viime blogipäivityksessä käsitellyn pistokkaiden lähetyksen? Pistokas on edelleen hengissä kaksi viikkoa pakkaamisen jälkeen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti