maanantai 23. tammikuuta 2017

Habanerot itävät hyvin

On tässä jo pieni metsän alku
Habanerot päättivät itää tosiaan viikon idättämisen jälkeen ja minulla ei juurikaan ollut kookoskuitua kotona varastossa, joten sitä täytyi tilata kunnon harkko lisää. Chilitarvikkeesta näytti saavan edullisimmin (laatutavaraa). Tokihan kookoskuitua myydään melkein missä vaan, mutta itse ostan mielummin laadukkaampaa tavaraa, jonka ph on suhteellisen neutraali. Merivedellä pesty kookoskuitu tuppaa olemaan aika myrkkyä pienille taimille. Turvotin kookoskuidun laimealla liuoksella Puutarhan Kesää, jotta sain siihen edes hieman ravinteita taimien alkustarttiin.

Tuossa oikeallahan nuo meikäläisen chilikasvit nykyään on, eli bonchi on neljä vuotta sinnitellyt Habanero Vietnam (C. chinense) ja alhaalla, hieman kylmemmässä ilmassa majailee kaksi C. parvifolium-villichiliä. Ylhäällä jonossa on juuri itäneet Habanero White Giantit (C. chinense) ja yksittäinen Pink Habanero (C. chinense). Villichilit ovat turvemullassa ja juuri itäneet habanerot kookoskuidussa.

Seuraavaksi pitäisi laittaa itämään loput vuoden 2017 kasvatuskauden chileistä.

Tässä idätyksessä olevat lajikkeet, kuinka kauan ne ovat itäneet jo. Lisäksi mikäli lajikkeesta on jo itäjiä, on tuossa mainittu, kuinka kauan lajikkeelta keski päästä sirkkalehdille idätyksen aloituksesta. Villichilit ovat todella hitaita itämään
Pink Hanabero on puskemassa pääjuurta siemenestä pihalle idätyslautalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti