Kokonaiskuva kasvustoista ennen karsintaa ja sadonkorjuuta |
Joka vuosi on tullut valmistettua chilifoorumeilta tuttu Chili con Carne, josta riittää hyvin kymmenelle henkilölle annos + santsi.
Lisäksi menu sisälsi Salsa Criolan (kikherne, ryöpätty punasipuli, limemehu, Lemon Drop, mustapippuri, suola).
Makeista tuli tehtyä Chilisuklaakakkua, Chilifudgeja ja omenachilimuffinsseja (perus muffinssitaikina, päälle kuorrutus, jossa: Lemon Drop-omenahilloa + tomusokeria + tuorejuustoa). Itse Lemon Drop-omenahillo valmistuu helposti keittelemällä netistä löytyvän ohjeen mukainen omenahillo siten, että kiloon omenoita käytin noin 16 kpl Lemon Droppeja.
Chilisuklaakakkuun tuli käytettyä Fatalii Gourme Jigsawia (C. chinense) ja Aji Indiania (C. baccatum) |
Sadonkorjuujuhlien jälkeen koitti aina melko apeatunnelmainen viherkasvuston alasajo, eli sato talteen ja ne kasvit roskiin, mitkä ei pääse talvehtimaan ensi vuodelle.
Apeaa tunnelmaa piristi useiden bonsai-aihioiden löytyminen :)
Vasemmalla C. rhomboideum ja kaksi Fatalii Gourmet Jigsawia (C. chinense). Pienet purkit, mutta isot kasvit :) |
Rhomboideumista tulee hyvä bonsai-aihio, mutta en hennonut leikata sitä alas vielä kun se vasta nyt aloitti hyvin runsaan kukinnan. Kyseinen villichili taitaa pitää vähän viileämmästä ilmanalasta |
Makuuhuoneen amppelichili piti olla Ulupica Large, mutta se paljastui risteymäksi, joka kukkii kyllä valtavasti, mutta ei tee mitään satoa. Tämä joutaa siis roskiin suoraa |
Viimeisiä sadonkorjuita eletään. 366 g on tämän hetkinen satomäärä, joka varmaan kasvaa vielä viimeisen sadonkorjuun jälkeen tuonne puolen kilon tuntumaan |
Pelkästään kerrostalon sisäkasvatuksellakin saa siis satoa aikaiseksi. Ei tosin mitenkään hirveästi, mutta ainakaan ei tarvitse tapella tuholaisten kanssa ja ei tule hätä roudata ulkochilejä sisälle :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti