keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Paholainen kypsyy

FG Jigsaw (C. chinense)
Lehtien suojassa, rungon lähettyvillä, lymyää mieto lasten chili Fatalii Gourmet Jigsaw :) Itse harkitsen vielä olenko niin tyhmä, että maistan tuota paholaista tuoreena...

Ainakin edellinen supertulinen lajike Naga Morich kesti kuivatuksen ja jauhatuksen jälkeen useita vuosia ennenkuin viime vuonna ehtyi kokonaan maustepurkista. Siksi oikeastaan laitoinkin tämän lajikkeen aluille ja muutenkin kokeilumielessä. Kyseessähän on siis vielä epävirallisesti maailman tulisin chililajike. Noissa talvehtineissa puskissa näitä näkyy olevan noin 10 kpl tulossa tällä hetkellä, joten siemeniä saadaan siemenpankkiin kivasti.

Olen muutenkin huomannut sisätiloissa chilien kasvatuksessa erikoisen piirteen. Sisätiloissa chililajikkeet tekevät ensin vain ihan muutaman hedelmän ja jos ne noukkii pois kypsänä, alkaa varsinainen sadottaminen urakalla. Näin on käynyt useammallekin lajikkeelle tänä vuonna. En siis kasvata enää nykyisessä kämpässä chilejä muutakuin sisätiloissa, sillä täältä puuttuu parveke.

Tuli tuossa samalla otettua muutama pistokas FG Jigsawista ja ne eivät näköjään juurtuneet ollenkaan. Lähdin sitten hakemaan chilifoorumeilta tietoa ja jossain foorumien syövereissä osui kikka silmiini: chilien pistokkaat eivät halua tehdä juuria, jos niitä yritetään juurruttaa kirkkaassa valossa. Täten laitoin uuden satsin hyllyn päälle varjoon.

Lemon Drop (C. baccatum) tekee noin 15 hedelmää paraikaa
Aji Indian(C. baccatum)
Sugar Rush (C. baccatum)
Chilihyllyn alakerran asukit: jättiläishedelmiä tekevä Antillais Caribbean (C. chinense), bonchi Habanero Vietnam (C. chinense) ja Bolivian Rainbow (C. annuum)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti