Sadonkorjuujuhlat saatiin plakkariin viikko sitten ja kyllähän sitä satoa ihan hyvin tuli. Aji Cristalia ja Naga Morichia meni erilaisiin ruokiin ja loput säilötään ja kuivataan.
Pienessä kipossa vasemmalla Bolivian Rainbowta ja oikealla Habanero Peruvian Whitea.
Isolla lautasella keskellä Hungarian Hot Cherryä, pohjoisessa Jalapeno Herculesta, idässä Aji Cristalia, etelässä Naga Morichia ja lännessä Black Scorpion Tongueta.
Tyhjät puskat näyttävät melko lohduttomilta sadonkorjuun jälkeen ja aattelin heittää ne kaatopaikalle, koska sisällekään ne eivät mahdu.
Toisella vuodella oleva Naga Morich alkaa olemaan sen näköinen, että alkaa ravinteet loppumaan mullasta :)
Bonsai-ruukussa sisätiloissa ikkunalaudalla kasvanut Bolivian Rainbow ilmeisesti stimuloitui sadonkorjuun jälkeen ja alkoi puskemaan aika määriä lisää kukintoja. Taitaa tästä kasvista tulla vielä toinen sato, ennen kuin sen täytyy antaa tilaa varsinaiselle Bonsai-projektille.
Meinasin tehdä tästä parvekkeella kasvaneesta Bolivian Rainbowsta bonsain. Ensin tosin vahvistan sitä Biobizz:n Bio-Grow:lla uuteen kasvuun ja sitten se leikellään ja istutetaan varsinaiseen Bonsai-ruukkuun.
Runko voisi olla vahvempikin, mutta jostain täytyy aloittaa.
Sitten itse sadonkorjuujälkeiseen aikaan. Osan hedelmistä ajattelin kuivata ja osan pakastaa murskana pakastimessa. Siemenet tietenkin otan talteen tulevia vuosia varten. Alla olevaa Aji Cristalia pitää ainakin laittaa jatkossakin itämään. On meinaan hyvin satoisa lajike!
Habanerosilppu kuivuu paperin päällä.
Black Scorpion Tonguet kypsyivät sateenkaaren värisiksi :)
Siemenet laitan talteen tällaiseen vieheboksiin. Pysyvät hyvin erillään ja ne on helppo merkitä kanteen.
Pakastimeen menevää chilisilppua.
Aji Cristal kuivuu lankaan pujoitettuna.
Seuraavassa blogipäivityksessä päästään luultavasti korjaamaan loputkin sisällä kasvaneen Bolivian Rainbown sadosta ja päästään näpräilemään tulevan bonsain kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti