sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Askartelua ja lannoittelun aloitus

Noiden villien, chinensien ja pubejen taimet alkavat olemaan jo sen verran varttuneita, että on aika aloittaa lannoitus. Päiväkirjan pitäminen on mukavaa puuhaa varsinkin silloin kun ei muista millä lannoiteseoksella on tullut edelliset kaudet startattua. Eipä tarvitse pähkäillä sen suhteen kun voi vaan katsoa kohdan helmikuu 2012 blogista :) Siellähän näkyy, että aika tuhdilla annostuksella on aloitettu, joten jatketaan samaa rataa:

Cheiro Roxa (C. chinense) on isoin kaikista
  • 3 ml / l Biobizz Bio-Grow
  • 1 ml / l Biobizz Bio-Bloom
Noita vesiviljelyn ja tavallisen viljelyn lannoitteita ei kannata käytellä ristiin. Ovat sen verran erilaisia kasvatusalustoja. Lannoiteputelien määrä vaan kasvaa tuolla "viherkaapissa".

ZenGrowissa kasvavien Trinidad Moruga Scorpionien lannoitustahan tuli vaihdettua viime blogipäivityksessä ja nyt tekisi mieli jo laittaa kukkimislannoitesuhde tuhdimmaksi, että voisi alkaa saamaan jo vuoden ekaa satoa, mutta maltetaan nyt vielä. Tuli muuten heitettyä pois viime kesän lopuilta jäänyt lannoitelitku ja siitäkös tulvi koko kämppään aika jännä haju. Yök.

Samalla tuli taas askarreltua paskarreltua paremmat nimikyltit noille taimille. Vihreäkylttiset jää tänne kasvamaan ja hammastikulliset lähtee jossain vaiheessa muihin koteihin.

Taimet uusine nimikyltteineen

Tässä odotellaan kieli pitkällä siemenketjukirjeen saapumista. Sen jälkeen voi lyödä lukkoon tämän vuoden kasvatettavat lajikkeet ja laittaa loput lajikkeista itämään. Idätettävänä on siis vielä annuumit, baccat ja muutama frute. Viime vuonnahan tuli idättely aloitettua jo tammikuun puolella ja varsinkin baccat kasvoivat vähän liian suuriksi ennen kuin ne voitiin siirtää parekkeelle, joten annuumeilla ja baccoilla ei todellakaan ole vielä kiire päästä idätyslautalle.

Macroilua pitkästä aikaa, täytyisi saada vaan parempi macro ja jalustakin olisi kiva1 kommentti:

  1. Kyllä on komia makrokuva. Sillähän voisi vaikka osallistua vuoden 2013 chilikuva - kilpailuun :
    http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12990.0

    VastaaPoista