perjantai 2. toukokuuta 2014

Lisää uusia kukkia ja hedelmien alkuja

Villichili C. lanceolatum kukkii hienosti
Viime päivät ovat olleet yksittäisen chilinkasvattajan uran hienoimpia :) Peräti kaksi haastavaa villichiliä on aloittanut kukintansa, bonchi tekee hedelmää vihdoin ja villichili Aji Charapita tekee jopa hedelmää! On se Puutarhan Kesä vaan ihme lannoite. Turha näköjään kikkailla kalliilla, useamman komponentin lannoitelitkuilla.

Kasveilla alkaa tosin olemaan juuritilaa hyvinkin vähän ja niitä saa kastella joka toinen päivä. Huomenna pitää mennä turvekaupoille ja pitää oikein kunnon ruukutustalkoot. Vielä kun tilaamani ledipaneeli saapuisi, niin voisi isommat laittaa jo kuude ja kolmen litran Airpotteihin. Nuo annuumien ja baccojen taimet tässä kyllä kaikkein kiireellisimpiä ruukutettavia taitaa olla.

Villichili C. rhomboideum aloitti vihdoin kukintasa toisena elinvuotetaan. Aika äärirajoilla mennään lannoiteväkevyyden kanssa kun lehdissä alkaa olemaan jo hieman ödeeman oireita
Aji Charapita (C. chinense) puskee hedelmää...
...kuten myöskin bonchi Habanero Vietnam (C. chinense)
Antillais Caribbeanin (C. chinenese) hedelmä ei meinaa lopettaa paisumistaan :o
Lampun alla ja purkeissa alkaa olemaan ahdasta

2 kommenttia:

  1. Wautsi! Meillä vasta tehdään nuppua. Käytössä ei ole ollut lisävaloa, vaan ikkunalaudalla luonnonvalossa prosessi on vähän hitaampaa.. Olen myös kylmästi lyhennellyt molempia sulta saatuja "kasvatteja", kun tuppasivat niin kovasti venymään (valoa kohti).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ne annuumit ja baccat tuppaa venahtamaan aika rankasti jos niitä ei pidä aisoissa :) Hyvä kun kasvavat. Itselläni tilaongelma alkaa kohta olemaan historiaa valon alla kun hain tänään postista 120 W ledipaneelin.

      Poista