maanantai 12. toukokuuta 2014

Ledipaneeli ja EC-mittari tulille

Paneeli päällä
Viime perjantaina oli postiin saapunut lähetys ensi-ilta.com:sta. Kyseessähän oli tietenkin kolme viikkoa sitten tilaamani ledipaneeli. Toimitus kesti siksi niin kauan, koska tilasin paneelini hieman eri ledeillä, kun normaali kokoonpanossa. Ledit ovat sinisiä ja valkoisia, joten niiden valoväri kokonaisuutena on silmää enemmän mielyttävä kuin noissa normaaleissa paneeleissa.

Paneelin mukana tuli virtajohto ja neljä lyhyttä kiinnitysvaijeria. Kiinnitysvaijereiden keräämistä varten tuli vielä yksi metallilenkki. Varastoista löytyikin jo valmiiksi kettingin pätkä ja kiinnityskoukku kattoon. Vaijerin kanssa koko paneelin korkeutta voi säätää sitä mukaa kun chilit kasvavat.

Paneelin mukana tullut kiinnityssarja
Valovoimaa näyttää olevan kasvien korkeudella valomittarin mukaan 54 000 lx, kun 2x 55 W loisteputkivalaisin tuottaa 12 000 lx valaistusvoiman latvojen korkeudella. Loisteputkivalaisimet tuottavat kuitenkin lämpöä enemmän, joten pidä niiden alla varsinkin chinenset kun ne kerran tykkäävät lämmöstä enemmän.

Laskin, että 120 W ledipaneeli maksaa itsensä takaisin sähkölaskussa noin 14 kuukaudessa, jos sitä vertaa 400 W natikkaan.

Lisäksi tilasin Deal Extremistä EC-mittarin, joka oli matkalla melkein kuukauden. Noh, ei parane valittaa jos postitus Singaporesta on ilmainen. Mittasin heti tuon lannoiteliemen EC:n ja se oli 0.9 mS. Nostin Puutarhan Kesän annostusta hieman ja nyt EC on uusissa liemissä 1.4 mS. Jos ette tiedä mikä EC-mittari on, niin se kertoo lannoitenesteen sähkön johtavuuden, eli mitä suurempi arvo on, sitä tujumpaa lannoitelientä.

Taimivaiheessa arvon tulisi olla noin 0.3 - 0.6 mS, kukitusvaiheessa noin 2.3 mS ja satovaiheessa taas 0.6 mS. Sadon kypsyttämisessä se olisi hyvä olla alle 0.3 mS.

Hain lisäksi Herbertiltä tuollaisen alustan ledipaneelin alle, jos siirrän osan annuumeista ja baccoista Airpotteihin. Ne kun tuntuvat päästävän lannoiteliemiä läpi jonkun verran.

Sisäpuutarha alkaa olemaan valmis
Chilhuacle Negro (C. annuum) kukkii

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti