tiistai 22. huhtikuuta 2014

Aurinkokennohydro toimintaan ja yllättävä kukintapuuska

Vaimo taiteili liidulla blackboardiin kasvatettavien nimet :)
Sain hankittua adapterin tuon aurinkokennohydron laturiin. Samalla pääsin testaamaan miten tuo itse järjestelmä toimii. Kaikki letkut näyttivät olevan kiinni ja ilmapumppukin näemmä toimii ja putket hörppivät ilman sekaan vettä laitteen tankista.

Chiliähän ei kannata enää oikein laittaa itämään, joten laitoin tuohon testiin aluksi Rucolaa ja Basilikaa. Jos homma toimii, voihan tuohon vielä siirtää multakasvatuksista yhden chilin taimen kaveriksi.

Valitsin kasteluohjelmaksi "1 - seeds", jolloin kivivillakuutioissa itävät siemenet saavat kaksi kertaa päivässä 10 min ilman ja ravinneliemen sekoitusta. Toivottavasti se määrä pitää kivivillakuutiot kosteina. Käsittääkseni Rucola ja Basilika ovat melko paljon vettä vaativia yrttejä, joten jos ne tuosta itävät, tulee ohjelma kasteluohjelma vaihtaa jossain välissä muotoon "4 - wet herbs". Tällöin kasvit saavat 10 kertaa päivässä 30 min ravinnelientä, eli kerran tunnissa, 10 tunnin aikaikkunassa.

Itse laite ei siis pidä mitään mekkalaa kun ilmapumppu ei pörise! Laite pitää olla yön yli laturin päässä, että akusto kerkiää latautumaan. Huomenna se vapautuu piuhoista, kun viritän siihen aurinkokennon kiinni :)

Käsivaralta kuvattu videon pätkä laitteen toiminnasta
Antillais Caribbeanin hedelmä vaan paisuu
Päivän isoin yllätys oli se, että villichili C. lanceolatum alkaa kukkimaan!
Bonchi Habanero Vietnam (C. chinense) on myös hengissä, mutta ei ole toistaiseksi putkauttanut yhtään hedelmää
Tein tänään lisää hankintoja valorintamalla ja tilasin ensi-ilta.com -verkkokaupasta 120 W ledipaneelin. En tosin värisävyillä sini-puna, vaan räätälöidyn version, jossa on 1/3 sinisiä 460nm ja 2/3 kylmän valkoisia ledejä. Tämä siitä syystä, että sini-puna-värisävy sopii melko huonosti kerrostalokämppään, joten tuo sinivalkoinen värisävy on siinä mielessä parempi. Tekihän Chilivaari blogissaan värien sävyistä kasvutestinkin.

Ledipaneeli pitäisi saapua parin viikon päästä, joten sitten pääsen virittämään sen kattoon ja siirtämään isompia chiliä parempaan valoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti