lauantai 21. huhtikuuta 2012

Macroilua, bonsailua ja reikäisiä lehtiä

 Tulipa haettua hulluttelupäiviltä macro-objektiivi ja sen kunniaksi muutama harjoituskuva!

Bolivian Rainbow -bonchin kukan nuppu

Medusa puskee täyttä häkää nuppuja, joita poistin yli kymmenen

Tabascon lehden kärki
Tuli karsittua bonsaista muutenkin vähän taas isompia lehtiä ja pystysuoraan kasvaneita oksia, ehkä siitä tulee vielä joskus tuuheampi.


Bonchi on ollut välillä liian lähellä lamppua, joten yhteen lehteen on tullut tuollainen ruskea läikkä, en keksi mistä muustakaan se olisi johtunut
Keittiön fluorisoivan loisteputken alla pötköttävät Naga Morich ja Bhut Jolokian voivat hyvin, mutta lähempää tuttavuutta lamppuun tekevät Pinquito de Mono ja Lemon Drop ovat tosiaan jo vähän liian suuria keittiön lampun alle. Päätin siis siirtää ne ikkunalaudalle ja ottaa ikkunalaudalta African Devilin ja Cayennen, jotka ovat taasen jääneet vähän pienemmiksi.

Saapavathan kunnon valohoitoa. Se on toiminut muihinkin keittiössä kasvaneisiin nysiin.


Ensimmäisen kuvan Tabasco ja toisen kuvan Bhut Jolokianin lehdet ovat myös aika mammuttimaiset. Bhut Jolokianin lehdet alkavat olemaan jo niin suuria, ettei se mahdu enään nykyiseen kasvupaikkaansa kovinkaan hyvin. Mutta eihän se kyllä tosiaan mihinkään muuallekaan mahdu :D


Alemmissa kuvissa esiintyy Sarga Cseresnye, jonka lehdissä on outoja reikiä. Noh, chilivaarikin laittoi omista muutamista lajikkeista kuvia, joissa oli reikiä, joten eipä nämä vaarallisilta vaikuta.

Minkään lehden alla ei näkynyt mitään ylimääräistä ötökkää, eikä myöskään lehden päällä kun sitä macrolla tutkailin.

Kyseinen kasvi muutenkin aiheutti hämmennystä itämisvaiheessa oudolla runkorakenteellaan. Omituinen lajike.5 kommenttia:

 1. Millaisen makron hankit?
  Monesti on käynyt mielessä, että sellainen olisi kätevä, mutta ei vain ole sattunut sopivaa eteen. Miten lähelle tuolla pääsee, esimerkiksi montako cm on kuvan leveys lähimmällä asetuksella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hulluttelupäiviltä tosiaan löytyi Canon EF-S 60mm f2.8 macro USM 389e, eli aika edullinen ainakin kun noita Saksan hintoja katseli.
   Onhan niitä 150mm macroja, mutta aika hintaviksi sellaiset tulee ja tuo 60mm on aika pop chilejä kuvatessa. Myöskin objektiivi.info -sivustolla oli kehuttu tuota kyseistä putkea.
   Lähin tarkennusetäisyys on 20 cm, jos sitä tarkoitit.

   Poista
 2. Minä vertailen noita kuvaamalla metrimittaa. Ratkaisevaa on, montako senttiä leveä kuva on lähimmässä asennossa. Tarkennusetäisyys on aina kiinni polttovälistä ja siitä ei tuota leveyttä saa kuin laskemalla. Canonin "kittilinssillä" pääsee n. 5 cm leveään kohteeseen ja loittorenkailla reilun sentin kokoinen täyttää ruudun. Loitot eivät tietenkään vastaa makroa laadultaan eikä varsinkaan käyttömukavuudeltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa, nyt luulen ymmärtäväni. Kun otetaan lähin tarkennusetäisyys 20cm, niin metrimitalta näkyy 2 cm leveyttä.

   Poista
 3. Kukkakuviin käy sellaisenaan, mutta millin mittaiset tuhohyönteiset tarvitsevat lisävahvistusta.

  VastaaPoista