sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Chilit kypsyvät ja risteytetty on vielä hengissä

Jälleen päivitystä chilien satokauden etenemisestä :)

Kuumat kelit ovat kasvattaneet vauhdilla kasvien kokoa ja tuuheutta, sekä itse chilien hedelmiä. Nyt ei ole enää muuta kuin pari lajiketta, mitkä eivät kuki. Useampi puskee jo satoa.

Alla pari kuvaa itse chilien hedelmistä:

Aji Fantasy (C. baccatum)

Aji Fantasy (C. baccatum)
Lemon Drop (C. baccatum)

African Devil (C. annuum)
Medusa (C. annuum)
Edellisessä blogipäivityksessäni kerroin risteyttämiskokeiluista Medusan ja Sarga Cseresnyen välillä. Ainakaan vielä ei risteytetyn naaraan nuput ole tippuneet ja näyttäähän sieltä pilkottavan hedelmän alku :) Aika näyttää sitten onko se vain tavallinen Sarga vai onko risteymää havaittavissa.

Sarga Cseresnye (C. annuum) -X- Medusa (C. annuum)
Sitten niihin lajikkeisiin, jotka vasta alkavat kukkimaan. Pinquito de Mono, Prik Ki Nu, Goat's Weed ja Naga Morich puskevat kukkien nuppuja kiihtyvää tahtia.

Goat's Weed (C. annuum)
Naga Morich (C. chinense)
Bonsai-chili jakselee myöskin mukavasti ja kukkii parhaillaan. Tosin se näytti vaativan trimmaamista kipeästi. Ensimmäisenä kuva trimmaamattomasta Bolivian Rainbowsta ja toisessa kuvassa näkyy lehti- ja oksakasa mikä jäi jäljelle trimmaamisesta. Muutamat oksat tuli myös langoitettua ja taivutettua haluamaani suuntaan. En tiedä tuleeko tästä koskaan mitenkään hienoa, mutta täytyyhän sitä jollain harjoitella :)

Bolivian Rainbow -bonchi (C. annuum)
Bolivian Rainbow -bonchi (C. annuum)
Bolivian Rainbow -bonchi (C. annuum)
Lopuksi kokonaiskuva parvekkeella kasvavista chililajikkeista. Pisimmät lähenevät jo 120 cm pituutta ja pitäisi alkaa vaihtamaan isompaa purkkia noille annuumeille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti