sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Chilien pihalle siirrot tehty

Vasemmalta oikealle: 7pot Primo, Leek, Habanero Chocolate ja Cajamarca
Eilen tuli siirrettyä kasvatuslaatikkoon vielä viimeiset chilit, eli chinenset Cajamarca ja Habanero Chocolate. Kasvatuslaatikossa majaili jo ennestään Leek (C. annuum).

Täytyy hakea vielä varastosta hallaharsoa suojelemaan nuo vasta siirretyt alkuviikon superporotukselta. Olisi kyllä pitänyt käyttää kaikkien kanssa hallaharsoa, mutta aina ei jaksa kipittää varastoon :)

7pot Primo ei näemmä ole tykännyt sadevedestä ja se on vaalentunut kovasti. Se voi taas johtua typpipuutoksesta tai liiallisesta kosteudesta juurakossa. Täytyy nostaa se sateensuojaan ja antaa tymäkkä Puutarhan Kesä -liemi sille seuraan kastelun yhteydessä. Ilokseni huomasin kuitenkin, että se on sen verran pitänyt paahteisesta takapihasta, että se näyttää puskevan kahta hedelmän raakiletta :)

7pot Primo (C. chinense) ja kaksi hedelmän alkua
Cajamarcasta keräsinkin jo neljä kypsää podia ja tässä yksi kypsyvä. Halkeama kyljessä merkitsee sitä, että kastelu ei ole ollut tasaista vaan se on päästetty kuivahtamaan kriittisellä hetkellä. Mitään sen suurempaa haittaa tuosta ei kyllä ole
Tersassin pöydällä majailee nykyään tuuheana kasvava Medusa (C. annuum). Tuota ei muuten ole tarvinnut latvoa kertaakaan, vaan se on saanut tarpeeksi valoa taimesta lähtien :)
Isommassa kasvatuslaatikossa vasemmalla airpoteissa baccat Lemon Drop ja Blondie ja oikealla amppelia odottava Hyper Pube (C. pubescens) + yrtit
Nyt on kaikki suunnitellut chilisiirrot pihalle tehty. Sisälle jäi vielä ledipaneelin alle talvehtinut ja sadottanut C. galapagoense sekä tämän vuoden kasvatit Purple Halel (C. chinense), Carolina Reaper (C. chinense), Harold's st. Bart's Green (C. chinense) ja Hawaiian Hollow Points (C. frutescens). Näille tuskin on tilaa takapihalla, joten täytyy vielä katsella mitä niiden kanssa tekee. Yksikään ei näytä tuottavan ainakaan vielä satoa.

Vieläkään en ole tavannut yhdessäkään pihalle siirretyssä chilissä tuholaisia. Tämä on pääosin Neem-öljyn ansiota. Sumutan kasvit sillä säännöllisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti