tiistai 14. kesäkuuta 2016

Satoa alkaa putkahdella

Blondie (C. baccatum)
Kesäkiireet alkavat viedä mennessää ja chilejä kerkiää hädin tuskin kastelemaan. Onneksi pihachilit saavat sadevettä lisäksi, joten niille ei tarvitse antaa kuin tuhdimpaa lannoitelientä välillä, ettei kookoskuidun ravinnepitoisuus pääse laskemaan nollaan.

Yrttien kasvatuslaatikossa lisäksi majailevat baccat Lemon Drop ja Blondie ovat alkaneet tekemään hedelmää oikein kunnolla. Naapuripenkin ruusuissa on tuhottomasti kirvoja, mutta chileihin ne eivät ole levinneet, kiitos neem-öljyn.

Kyllä ne chilit pihalla vaan kasvavat ja tekevät satoa ihan erilailla kuin sisällä. Tänä vuonna näet on vasta ensimmäinen kasvatusvuosi, kun olen saanut siirrettyä chilejä ihan oikean auringonpaisteen alle pihamaalle. Edelliset kasvatuskaudet ovat sujuneet joko sisällä tai varjoisella parvekkeella.

Pihapuskista alkaa löytymään luonnollisia tuholaisten saalistajia, kuten hämähäkkejä. Niitä ei tosiaan kannata hätistää pois :)

Medusa (C. annuum) kasvaa äärettömän tiheästi
Toisessa kasvatuslaatikossa tehdään satoa Cajamarcan (C. chinense) ja Leekin (C. annuum) voimalla. Keskellä majaileva Habanero Chocolate (C. chinense) ei vielä näytä merkkejä hedelmätuotannon aloittamisesta. Kerran näin variksen tutkivan Leekin hedelmää, mutta ei se sitä ainakaan vielä napannut mukaansa. Voi olla aika ylläri, jos harakat eivät ole immuuneja kapsaisiinille :)
Sain vihdoin aikaiseksi ruukutta Hyper Puben (C. pubescens) isoon amppeliin ja langoitin sen myös vahvasti, jos se aikookin tehdä painavan sadon
7pot Primossa (C. chinense) majaileva Philodromus cespitum

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti