sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Pihalle virtaa chilejä sisältä

Baccat Lemon Drop ja Blondie pääsivät Airpotteihin
Sitä mukaa kun saan kaiken kiireen keskellä totutettua uusia chilipuskia auringon uv-säteilyyn, kasvaa pihalla majailevien chilipuskien määrä ja sisältä ne vähenevät, onneksi :) Ledipaneelin alla ei ole yhtään ylimääräistä tilaa pian jo metrin pituisille puskille.

Uv-säteilyyn on jo totutettu amppelichilit Hyper Pube (C. pubescens) ja Canario (C. pubescens) sekä 7pot Primo (C. chinense), Leek (C. annuum) ja Lemon Drop (C. baccatum). Nämä majailevat nyt pysyvästi pihalla isommissa ruukuissaan Neem-öljykäsiteltyinä.

Ennen viikonloppua valmistui kasvatuslaatikko yrteille ja parille baccalle, eli Lemon Dropille ja Blondielle. Vaihdoin niille tänään Airpotit saviruukkujen tilalle ja tuin kunnolla. Nyt Lemon Dropin voi siirtää kasvatuslaatikkoon ja Blondie tulee perässä, kunhan saan senkin totutettua uv-säteilyyn. Neem-öljykäsittelyn annoinkin jo Blondielle kirvojen varalta. Grillauspisteen pöydälle tuleva koristechili Medusa (C. annuum) on myös totuttelemassa uv-säteilyyn.

Vielä pitäisi uudelleenruukuttaa ja totuttaa aurinkoon Cajamarca (C. chinense) ja Habanero Chocolate (C. chinense). Ne tulevat Leekin kaveriksi toiseen kasvatuslaatikkoon. Varsinaista paikkaa ei ole vielä pihalla Harold's st. Bart's Greenille (C. chinense), Hawaiian Hollow Pointille (C. frutescens) ja Purple Halelille (C. chinense).

Madagascaria (C. frutescens) vaivaa joku juuriongelma, enkä usko, että se pääsee koskaan kasvamaan taimiruukkua isompaan ruukkuun. Se ei vaan tunnu pitävän kookoskuidusta kasvatusalustana.

Eiköhän tästä ihan hyvä kasvatuskausi tule :)

Pienistä uv-säteilyvammoista kärsivä 7pot Primo (C. chinense)
Vaimon tekemässä toisessa kasvatuslaatikossa majailee jo Leek (C. annuum)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti