lauantai 30. tammikuuta 2016

Loput vuoden 2016 lajikkeet idätykseen

Loput lajikkeet idätyslautalle
Baccojen ja annuumien idättämisen kanssa ei tosiaan ole vielä kiire, mutta yleisen ajanpuutteen takia ruuhkavuosia elävän chiliharrastajan kannattaa toimia silloin kun on aikaa :)

Lautalle lensi annuumit, baccat, frutet ja pari täydennysidätykseen mennyttä chinenseä. 7pot ja Pimenta Larigma eivät itäneet edellisen chinensien idätyssatsin mukana, joten korvasin ne nyt 7pot Primolla ja Harold St. Bart's Greenillä. Samalla siirsin edellisellä lautalla itämässä olleet villichili Ulupica Largen siemenet tälle uudelle lautalle.

Täytynee pätkiä annuumeita ja baccoja sitten urakalla, jos/kun ne kasvavat hervottomiksi ennen ulos siirtoa.

Tässä päivitettyä kasvatuslistaa vuodelle 2016:

Kasvatuslista 2016
Hieman tuo lista voi vielä elää riippuen idätyksien onnistumisesta.

Chilihyllyn ylätasolla kasvaa taimivaiheen chilit, isoimpana Cajamarca (C. chinense) ja pienimpänä vastikään idätetty Canario (C. pubescens)
Chilihyllyn alatasolta löytyy bonchit C. lanceolatum, C. rhomboideum ja neljä vuotta vanha Habanero Vietnam (C. chinense)

Ledipaneelin alta löytyy C. galapagoense, kieputusprojekti 4x Bolivian Rainbow (C. annuum), kuivasta sisäilmasta kärsivä C. eximium sekä myöskin talvehtinut ja koko talven satoa tehnyt Rocoto Costa Rica Red (C. pubescens)
C. lancelatum -bonchi, jonka muotoilun aloitin alusta, alkaa nyt versoamaan nätisti uutta lehtimassaa. Aion pitää sen jatkossakin hyvin kompaktina, ettei siitä kasva samanlaista hallitsematonta pensasta kuin viimeksi
Vanhin vuoden 2016 taimista, eli Hyper Pube (C. pubescens) näyttää puskevan esimmäisiä kukkien nuppuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti