keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Lancen bonchille reset ja idätystouhuja

C. lanceolatum -bonchi "resetin" jälkeen
Bonchit ovat siitä armeliaita kasvatettavia, että jos ei bonchin muoto tai kasvu ole halutun laista, voi painaa ns. reset-nappia, eli leikata suurimman osan kasvustosta pois ja aloittaa alusta :)
Näin kävi juuri villichili C. lanceolatum -bonchille, jonka lehti- ja oksamassasta lähti 95% saksien mukaan.

Suurin osa huonosta kasvumuodosta on johtunut ajanpuutteesta ja laiskuudesta muotoilun osalta. Nyt täytyy joulukiireiden jälkeen ryhdistäytyä ja keskittyä vähän paremmin myös boncheihin. Nyt chilihyllyä tulee silmäiltyäkin useammin, koska seuraavan kasvatuskauden taimet ovat myös kasvamassa ja ne kuivahtavat kookoskuidussa nopeasti jos niitä ei pidä silmällä.

Kesällä tuo lance pitää kyllä laittaa isoon Airpot-ruukkuun ja viedä pihalle josko vaikka suostuisi kukkimaan ja tekemään satoa.

Idättelyiden suhteen alkaa olemaan päätösten teon vaihde, sillä 7pot ja Pimenta Larigma eivät taida suostua itämään johtuen liian vanhoista siemenistä. Pimenta Larigmat kyllä tulivat viime vuonna Fataliilta, mutta ei nuo idätyshommat aina onnistu kaikkien lajikkeiden osalta. Siispä täytyy miettiä mitä chinenseitä laittaisi tilalle :)

Pubeista itämättömien Manzano Rojojen tilalle idätyslautalle laitetut Canariot sentään itävät, joten pubeja ei tarvitse laittaa enää lisää itämään. Annuumeista pitäisi laittaa uudelleen kasvamaan ainakin Medusaa, sillä sen lajikkeen siemenet ovat huvenneet kovan kysynnän johdosta.

Villichilit C. chacöense var. exile, C. flexuosum, C. tovarii ja Ulupica Large ovat olleet itämässä nyt 3 kk ja viimeisen kuun ne ovat saaneet lämpötilavaihtelua yöllä 29 astetta -> 18 astetta.

Chilihyllyn asukit
Hyper Pube (C. pubescens) ja kasvuspurtti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti