keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Chilit uuteen kotiin ja taimihyllyprojektin alkua

Pitkästä aikaa blogin ääreen :)

Chilit muuttivat Turusta Helsinkiin muun muuttokuorman mukana. Taimet oli pakattu sanomalehtiin ja vielä termoskassiin, joten ne selvisivät kaikki loistavasti muutosta. Isoimmat talvehtineet chilit ja isoin Aji Charapitan taimi joutuivat muuttamaan perinteisessä muuttolaatikossa auton takapenkillä, mutta selvisivät.

Tarvikkeet
Kesken muuttolaatikoiden purkamisen, oli rakenneltava varsinkin taimille valonlähde ja viimeiselle idätyserän siemenille lokoisat oltavat, joten päätin aloittaa kauan suunnittelemani chilitaimihyllyprojektin.

Hyllyprojekti on vielä alkutekijöissään, mutta tästä tulee vielä hieno! Tavoitteena on saada tehtyä erittäin dynaaminen chilihylly lamppuineen. Hyllyjä ei ole tässä versiossa vielä kuin neljä ja lamppuja toiminnassa kaksi, mutta hyvä alku sekin on.

Tarvikkeet varhaisversioon:

2x Ikea Ivar päätytikas 10 € /kpl
4x Ikea Ivar hylly 7 € /kpl
1x Observer tuki 4 €
4x M6 x 60 ruuveja 1,50 €/erä
1x Elektrox 2x 55 W valaisin 79 €
-------------------------------------
Yht: 132,50 €

Hyllytarvikkeet ovat arvatenkin Ikeasta, ruuvit K-raudasta ja valaisimet Chilitarvikkeelta.

Hyllyprojekti tulee laajenemaan vielä kolmella Elektroxin valaisimella ja ainakin yhdellä hyllyllä. Pitää kirjoittaa projekteista näköjään oma nurkkaus vaiheineen päivineen. Katsotaan sitten kun kokonaisuus on valmis :)

Koko hylly koottuna. Ylimpänä on 23 W loisteputki idätykseen ja lähinnä aivan pienille taimille, jotka eivät kestä kovaa lämpöä. Alempana 2x 55 W loisteputkivalaisin
Valaisimet toiminnassa. Taimien korkeudella lämpötila 27 astetta

Annuumit ja baccat lensivät idätyslautalle vihdoinkin :) Idätystapana edelleen idätyslautta, eli purkki, missä kelluu ohut styrox-pala, joka on kääritty talouspaperiin ja sen päällä suodatinpussi. Toimii kuin junan vessa.

Lajikelistaus: 

C. annuum

Bolivian Rainbow
Chihuacle Negro
Early Jalapeno
Valkoinen Thaimaasta tuotu chili

C. baccatum

Aji Amarillo
Aji Finlandia
Aji Indian
Bishop's Crown
Lemon Drop
Lemon Drop x PI441511 F5 Red
Omnicolor
Starfish
Sugar Rush
4 kommenttia:

 1. Kiitti vielä taimista, ne kasvavat kovaa vauhtia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä vaan :) Toivottavasti tekevät hyvän sadon!

   Poista
 2. Tämä kysymys tulee kyllä vanhaan tekstiin, mutta kattotaan tuleeko perille.. eli mitenkä olet toteuttanut tuon lamppujen kiinnityksen tuohon levyyn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lampun mukana tuli ruuvit ja porasin levyyn ruuvin mentävät reiät, joista pujotin ruuvit läpi ja kiersin lamppuun kiinni. Lamppu kuumenee melkoisesti, joten puisen hyllyn ja lampun väliin kannattaa jättää kunnon ilmarako

   Poista