sunnuntai 23. elokuuta 2015

Teurastuspäivä

Multapaakku Airpot-ruukusta pois kätevästi
Tänään tuli teurastettua sisächilejä kompostiin. Siis niitä, joissa ei enää ole kypsyviä hedelmiä, eikä ne muutenkaan enää kuki.

Teuraaksi joutui baccatumeista toinen Lemon Drop ja Piriz. Chinenseistä taas Tobago Sweet ja Pimenta Kathumby Mustard. Samalla oli hyvä tarkistaa millaiset juurakot nämä chilipuskat ovat kasvattaneet ja olisiko niistä bonchi-aihioiksi.

Baccoista en boncheja tee, joten LD ja Piriz joutivat suoraa kompostiin. Tobago Sweet oli kasvanut hivenen pienessä purkissa, joten sen juuret eivät hääppöiset olleet. Pimenta Kahumby Mustard oli taas kasvanut suurehkossa Airpot-ruukussa, joten sillä olisi hyvät edellytykset aihioksi.

Pimenta Kahumby Mustardista ei ole bonchi-aihioksi
Airpot-ruukut ovat erittäin käteviä sen suhteen, että ruukunvaihto ja kauden lopeutus on tehty erittäin helpoksi. Suljetuista ruukuista on hieman vaikea saada kasvin juuripaakkua ulos, mutta Airpotissa taas avataan vain yksi lukitus ja ruukku kiertyy multapaakun ympäriltä pois kuin itsestään :)

Kun aloin kaivamaan Pimenta Kahumby Mustardin juurakkoa esiin, huomasin melko nopeasti, ettei näin heiveröisestä juurakosta ole dramaattiseksi bonchi-aihioksi. Onhan noita potentiaalisia aihioita sentään vielä viisi kasvamassa ja bonchejakin kyllä alkaa olemaan aika tavalla....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti