perjantai 7. elokuuta 2015

Nytkö se kesä alkoi :o

Villichili C. galapagoense
Kesälomat on lusittu, joten nyt alkaa säät lämpeämään. Työläistä lämpimät säät ei juuri lohduta, mutta pihalle vietyjä chilejä sitäkin enemmän.

Takapihallahan majailee villichilit C. eximium ja C. galapagoense sekä kieputusprojekti Bolivian Rainbow (C. annuum). Eximium on pärjäillyt kokoajan ihan hyvin kylmässä "kesässä", mutta galapagoense on näyttänyt tähän asti aika surkealta. Sen kasvukin pysähtyi täysin, kun heivasin taimen pihalle.

Nyt kun lämpötilat alkavat vihdoin näyttää kesän merkkejä, on galapagoensekin alkanut kasvattamaan uutta lehtikasvustoa ja oksahaaroja. Kyllä tuosta vielä chilipuska tulee :)

Siirrän nuo villichilit jossain vaiheessa takaisin sisätiloihin ja ledipaneelin alle, kunhan chinenseistä ja baccoista alkaa olemaan kaikki sato kerätty. Tosin nyt näyttää siltä, että satoja tulee olemaan useita.

Tavoitteena kaikkien villichilien kohdalla on saada edes muutama marja ja sitä myöden siemeniä. Täällä kasvaa tällä hetkellä villichileistä C. rhomboideum, C. lanceolatum, C. eximium ja C. galapagoense.

Päivän chilisato. Uutena sadottajana Piriz. Satoa tähän mennessä 289g

1 kommentti: