keskiviikko 13. elokuuta 2014

Chiliviidakon kirjavat podit

Viidakossa alkaa olemaan värikästä
Kolmisen viikkoa vierähti ilman kuvasaastetta. Chilit olen lähinnä ehtinyt vain kastella ja pilkkoa kaikkein lähimmäksi lamppua yltäneet yksilöt. Onneksi kerkisin ottamaan talteen jo aikaisemmin kypsyneet ja kerkisin myös säilöä ne.

Tänään päätin raivata aikaa chileille ja keräsin jo aika kirjavasta puskasta talteen ihan kivan potin kypsää hedelmää.

En enää muuten laita kasteluveteen Puutarhan Kesää kuin vain joka kolmas kerta, jotteivät nuo kasvattaisi vihermassaa, vaan kypsyttäisivät podit kypsiksi asti.

Bishob's Crownissa on tolkuttomasti tuollaisia oikeassa kuvassa näkyviä vihreitä mollukoita, mutta yksikään ei ole vielä kypsynyt.

Tämän päiväisen sadonkorjuun antia. Yhteensä satoa tähän mennessä 255 g!
30.7 sadonkorjuun antia. Vasemmalta ylhäältä: Chihuacle Negro (C. annuum), FG Jigsaw (C. chinense), Antillais Caribbean (C. chinense). Alarivi vasemmalta: Aji Indian (C. baccatum) ja Lemon Drop (C. baccatum)
Lähikuvaa Sugar Rushin hieman vielä raa'asta podista, mutta ajattelin maistaa sitä kuitenkin puoliraakana
Lemon Drop x PI 441511 F5 Red

4 kommenttia:

 1. Osaisitko auttaa? Ostin talvella kaupasta punaisen chilin ja kylvin siemenet netistä löytämieni ohjeiden mukaan. Nyt kesällä kasvi tuotti chilejä, mutta ne eivät muuttuneet punaisiksi vaikka olivat lämpimässä ja valossa. Osaan chileistä tuli jotain valkeaa josta päättelin niiden olleen liian kauan kasvissa. Miksi chilit eivät muuttuneet punaisiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut lajikkeet vaativat hieman pidemmän kypsymisajan ja toki olosuhteet vaikuttavat siihen suuresti. Kaupan punaiset chilit ovat yleensä annuum-sukua, jotka yleensä kyllä kypsyvät suhteellisen nopeasti.

   Jos itse hedelmiin tuli valkoista, niin epäilen sen olevan hometta. Hometta esiintyy eniten kosteassa ja kylmässä paikassa.

   Liian kauan kasvissa olleet chilit nahistuvat sen jälkeen kun ovat muuttaneet värinsä kypsiksi. Toki nahistumista saattaa esiintyä ennen kypsymistä silloin kun kasvatusolosuhteet eivät kohtaa optimin kanssa.

   Chilejä ei kannata lannoittaa enää siinä vaiheessa kun odotellaan pääsadon kypsymistä.

   Poista
 2. Heippa !
  Sattumalta löysin mahtavan blogisi kun turhauduin omaan chili/paprika viidakkooni joka kasvaa kituen. Ohjeiden toivossa siis klikkailin blogissasi eteenpäin mutta en harmikseni löytänyt yhtään ohjepostausta .. :/
  Olisiko sellainen "ohjeita aloittelijoille" -tyyppinen postaus mahdollinen, kun esimerkiksi chilien talvetus on minulle täysin hepreaa ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy seuraavaksi kirjoitella kattavampi kokoelma ohjeita aloittelevalle chilipuutarhurille :)

   Poista