perjantai 27. joulukuuta 2013

Vihreää joulua ja vielä vihreämpää uutta vuotta :)

Idätyslautalla tapahtuu
Viime päivityksestä onkin aikaa, sillä joulukiireet vievät kaiken liikenevän ajan. Idätyslautalla kuitenkin tapahtuu ja sirkkalehtisiä chilejä on tullut ruukuteltua joulureissujen jälkeen. Idätyslautta ei päässyt viidessä päivässä kuivumaan, sillä otin lämpömaton pois päältä reissun ajaksi. Näyttää siltä, että nuo jaksavat itää ilman sitä jopa paremmin. Nyt idätysboksin lämpötila on vakiintunut 25 asteen tienoille. 27 - 29 astetta tuntui olevan liian lämmin ainakin villichileillä.

Toinen Ulupica Large ja toinen C. flexuosumeista näyttävät puskevan juurta pihalle, mikä mielyttää kaupukipuutarhuria suunnattomasti :) C. lanceolatumit eivät vielä kuolleetkaan harsosääskitoukkien invaasioon lautalla ja kaikki tekevät uutta juurta vaikka entiset pääjuuret syötiin aika lahjakkaasti.

Seuraavalla kasvatuskaudella en tule käyttämään kolmekomponenttilannoitteita, kuten BioBizz:n tuotteita. Kolmen lannoitekomponentin kanssa lutraaminen on aikaa vievää ja lannoitesuhteilla ei saada optimaalista typen ja kaliumin suhdetta ilman, että fosforin määrä ei olisi kovin korkea. Sen sijaan aion käyttää Puutarhan Kesää, joka on peruslannoitteita ja olen laittanut pienille taimille sitä puoli teelusikallista 1.5 litraan vettä.

Kolme Antillais Caribbeania ja kolmas Aji Charapita pääsivät taimiruukkuihin
Vanhimmasta Aji Charapitasta on kasvanut tuuhea taimi latvomisen jälkeen. Latvon taimet yleensä toisen tai kolmannen lehtiparin ilmestyttyä
Toiseksi vanhin Aji Charapita ei ole kasvanut yhtä paljon korkeutta, mutta lehtimassaa on hyvin
Ulupica Large näyttää kokoajan paremmalta kypäräongelmien jälkeen. Uudet lehdet ovat suhteellisen virheettömiä, mitä nyt vähän käpristelevät tujun lannoitteen takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti