perjantai 10. tammikuuta 2014

C. lanceolatum selvisi sittenkin

C. lanceolatum on karvainen, hyvin karvainen
Pikkuchilit kasvavat kohisten varsinkin sen jälkeen kun paikallistin harsosääskien pääsääntöisen pesimäpaikan erääseen lahjaksi saatuun kukkaseen. Kun sen heitti mäelle, niin harsosääsketkin katosivat. Hurraa.

C. lanceolatumin juurethan syötiin jo idätyslautalla harsosääskien toukkien toimesta, mutta nyt pikkutaimi näyttää jo siltä, että sen uskaltaa laskea itäneisiin. Toista lehtiparia pukkaa!

Uhrejakin kyllä riittää. Ainut itänyt C. flexuosum taistelee elmukelmun alla kypäränsä kanssa ja taimi on niin pieni, ettei kypärää pysty irrottamaan edes pinseteillä. Jatketaan siis siemenkypärän pehmittämistä lämpimällä vedellä.

Koko taimikonkkaronkka, isoimpana Aji Charapitat (C. chinenese) Flexu ja Lance on kelmutettu toipumaan. Nuo taimialustat on keraamiset Ikean tarjoiluastiat ja ne soveltuvat loistavasti taimien altakasteluun
Isoin Aji Charapitoista alkaa huutelemaan jo isompaa ruukkua. Tuota saa kastella parin päivän välein, mutta jos laitan sen nyt isompaan ruukkuun, se ei mahdu kohta enää sisälle :)
Lista sirkkalehdillä olevista taimista:

C. chinense
3/4 Antillais Caribbean

Villit
3/5 Aji Charapita (C. chinense)
2/4 C. lanceolatum
1/3 Ulupica Large (C. cardenasii var. pendulum)

Villien idätykset ovat onnistuneet paremmin kuin olin uskaltanut toivoa, harsosääskistä huolimatta.

Ulupica Large kärsii valonpuutteesta, mutta lisääkään ei ole antaa
Tässä pitkästä aikaa kuvaa talvehtivista chileistä. Vasemmalta C. rhomboideum, 2x FG Jigsaw (C. chinense) ja bonchi Habanero Vietnam (C. chinense)
Bonchi alkoi välittömästi kukkimaan kun kävin ostamassa Motonetistä E27 kantaisen 23 W enegiansäästölampun neljällä Eurolla ja laitoin bonchin paistattelemaan siihen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti