tiistai 12. marraskuuta 2013

Ensimmäinen itäjä ja hieman ennaltaehkäisevää tuholaistorjuntaa

Villi Aji Charapita (C. chinense) avasi tämän kauden itämispelin
Noniin, ensimmäinen villichili iti tasan viikon odottelun jälkeen ja pelin avasi Aji Charapita. Piti oikein kaivaa makro-objektiivi naftaliinista ja tarkistaa sillä muutkin idätyslevyllä majailevat siemenet. Muita tulokkaita ei vielä ollut tuon lisäksi näkyvillä. Paljailla silmillä tihrustaessa meinasin jo innostua C. lanceolatumin kohdalla, mutta makro paljasti hännän vain olevan ulkoneva vaurio siemenessä.

Pelkäsin jo idätyksien menneen pieleen, sillä lautta pääsi kuivahtamaan yksi yö, sillä lautan alapuolella oleva terraariolämmitin haihduttaa tuota vettä melko tehokkaasti. Noh, pysyy ainakin ilmankosteus hyvänä. Idätyslautan kantta en ole enää pitänyt auki sen jälkeen kun kaukolämmitys laitettiin kerrostalossa päälle. Idätyslämpötila on ilman kantta vakiintunut tuonne 27.5 asteen tietämille. Jos kannen laittaa kiinni, nousee se nopeasti aina tuonne 31 asteeseen asti.

Olen tässä muutamina päivinä huomannut, että idätyslevyn ja bonchin välimaastossa pörrää harsosääskiä ja päätinkin aloittaa tuholaistorjunnat hyväksi havaitun tarra-ansan ja omenaviinietikka-ansan yhteisversiolla. Kuten viime aiemminkin, shottilasiin omenaviinietikkaa, hunajaa ja fairyä. Kaiken kruunaa Neudorffin torjuntatikku, joka viime vuonnakin tappoi tehokkaasti lähes kaikki lentävät hyönteiset taimipöydältä. Torjuntatikun pitäisi tehota harsosääskiin, ansarijauhiaisiin ja siivekkäisiin lehtikirvoihin.

Torjuntashotin ainesosat
Ja valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti