sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Pubet selvisivät yöstä parvekekasvihuoneessa

Rocoto Orange (C. pubescens) parvekekasvarissa
Heitin eilen kolme pubea ulkoilemaan kasvihuoneeseen ja päätin niiden antaa olla siellä yön yli. Lajikkeet ovat siis Canario, Manzano Rojo ja Rocoto Orange. Ainakin yksi näistä pääsee amppeliin myöhemmin kun olen löytänyt sopivan ruukun ja säät vielä vähän lämpenevät tuosta. Voisihan tuonne heittää vielä jonkun baccankin ihmettelemään kasvihuoneen ilmastoa.

Lisäksi huomasin pienen puutteen tuossa kasvihuoneen välitasossa. Itse välitasossa ei oikeastaan ole ongelmaa, mutta noissa muovisissa kaukaloissa on. Chileilläni kun on melko raskaat saviruukut ja muovinen kaukalo ei oikein meinaa kestää niiden painoa. Yrteille ja muille pienemmille kasveille tuo kyllä varmaan on ihan sopiva. Pitää askarrella varmaan jostain läpinäkyvästä materiaalista välitasoille joku ratkaisu.

Huomasin ilokseni lisää kukkivia chilejä. Baccoista Aji Ahuachapáu, Aji Cristal, Aji Fantasy, Aji Pineapple, Trepadeira Werner sekä chinenseistä Habanero Vietnam puskevat kukkien nuppuja jo hyvää vauhtia.

Vietnamese Tearjerker (C. frutescens) tuuheuttaa latvaansa :)
Talvehtinut Naga Morich (C. chinense) pääsi noin 2.5 kertaa isompaan purkkiin!
Laikkasin Nagasta samalla talven aikana kuivuneet kasvupisteet ja heitin sille ensi kertaa sitten syksyn lannoitetta kasteluveden joukkoon. Talvehtiessaan en sille antanut minkäänlaista lannoitetta ja pidin sitä liian pienessä purkissa ettei se kasvaisi ikkunalaudasta ohi. Nyt on kevät kuitenkin niin pitkällä, että se kasvaa rauhassa. Nuo kukat saattavat kyllä tipahtaa kun on sen verran typpipitoista lannoitetta. Antaa sen tehdä lehtimassaa vähän lisää ja sitten kun siirrän sen parvekkeelle, laitan sille kukkimislannoitteet (Bloom) ja stimulantit (TopMax).

Seuraavan viikon sääennuste (ilmatieteenlaitos) näyttää muuten todella hyvältä:


Seuraava yö tosin on melko kylmä, mutta tiistaina pitäisi tulla helle :) Pari yötä sitten ulkolämpötila kävi kolmessa lämpöasteessa, mutta kasvihuoneen minimilämmöt kävivät vaan 7.8 asteessa. Lämpimimmillään siellä on ollut 19 astetta lämmintä mittarin mukaan.

Eiköhän loppuviikosta voi siirtää ainakin baccat kasvariin. Lämpöisestä pitävät chinenset pidän vielä muutaman viikon sisätiloissa.

2 kommenttia:

  1. Mulla on ollut Canario jo kolmatta päivää öineen partsilla ja Rocoto Costa Rican Red toista yötä. Hyvin voivat. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sisällä olevat kasvit huutaa jo isompiin purkkeihin ja pihalle. Tässä vaiheessa kasvatuksia sisällä olevien kasvien määrän vasta tajuaa kunnolla kun kaikki ikkunat on täynnä chiliä :D

      Poista