tiistai 21. toukokuuta 2013

Ensimmäinen kypsä chili ja todellista ruukutusta

Siinähän se nyt sitten on. Talvehtinut African Devil (C. annuum) alkoi tekemään satoa ilman lannoitteita ja aivan liian pienessä purkissa :) Hölmö kasvi. Tehkööt nyt sitten satoa kun kerran alkoi, ei sitä kannata uuteenkaan purkkiin siirtää kesken satoamisen. Itse hedelmä oli maukas ja poltettakin oli sen verran, että etäisesti tunnisti chiliksi :)
Let the games begin...
Sitten itse asiaan, joka olisi pitänyt tehdä jo pari viikkoa sitten. Melkein kaikki chilit piti siirtää huomattavasti isompiin purkkeihin ja päädyin sitten tilaamaan Chilitarvikkeesta 12 kpl Airpot-ruukkuja. Orthexin Edenit olisivat varmaan olleet kanssa hyvä vaihtoehto, mutta ihan jo hinnan perusteella päädyin Airpot-ruukkuihin. Nuo kolmelitraset kun maksoivat vaivaiset 4 € kpl + postikulut.

Samalla ajattelin ostaa Pavunvarresta hydrosoraa Airpot-ruukkujen pohjalle estämään turpeen valumista ulos pohjan koloista. Multana käytän lähimarketin turvepohjaista kestomultaa. Toisena kasvualustana päätin kokeilla kookoskuitua, jota ystävällinen chilifoorumilainen Hubert oli tilannut Saksasta. Yhdelle kookoskuituharkolle tuli hintaa 2 €.

Kookoskuitu on aika jännää tavaraa. Kun heittää yhden harkon sankoon, missä on noin kolme litraa vettä, alkaa valtava paisumisefekti. Hetkessä pieni harkko on imenyt kaiken veden ja sangossa on noin 8 litraa valmista kasvualustaa.

Kuituharkko sankoon...
...ja kohta on aikalailla kookoskuitua
Laitoin Airpot-ruukun pohjalle hydrosoraa blokkaamaan pohjan kolot
Champion (C. baccatum) oli jo alkanut pyöräyttelemään juurakkoa pitkin pienen ruukun reunoja. Samalla kannattaa juuripaakkua hieman hajottaa jokapuolelta varovasti, sillä tiukasta juuripaakusta juuret eivät pääse kasvamaan uuteen kasvualustaan kovinkaan tehokkaasti.
Samalla napsin pienemmistä chileistä kukkien nuput pois, jotta ne keskittävät energiansa vielä kasvamiseen.
Lemon Drop Red F1 (C. baccatum) parissa lehdessä on muutama auringon UV-säteilyn aiheuttama palovamma
Cheiro Roxa (C. chinense) uudessa ruukussa. Aika mötkäleeksi tuokin on kasvanut ja kukkii voimakkaasti
40 litraa turvemultaa siihen meni ja nyt on parvekekasvihuone vähintäänkin täynnä. Olen ansainnut olueni *pchhht*
Aurinkoisella ikkunalla kasvava Biquinho (C. chinense) on pysynyt maltillisen kokoisena pienen ruukun ansiosta. Tuokin on näköjään alkanut kukkimaan.
ZenGrowssa kaksi Trinidad Moruga Scorpionia (C. chinense) ovat vähintäänkin villiintyneet. En viitsi leikellä niitä enään jos vaikka tekisivät jo hedelmää. Tuo täytyy varmaan siirtää jonnekin aurinkoisempaan paikkaan, sillä tuo ZenGrown oma lamppu ei riitä täyspainoiseen kukkimiseen ja hedelmien tuottoon
Fatalii Gourmet Jigsawin taimien lehdet ovat valtavia niiden muuhun kokoon nähden. Kaksi näistä neljästä lähtee muualle ja kaksi ajattelin säästää itse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti