sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Bolivian Rainbown toinen sato ja bonsai-projektin alkua

Taas on vähän aikaa vierähtänyt viimeisestä päivityksestä. Aiemmin kerätyt chilien hedelmät alkavat olla olla jo melko kuivahtaneita ja pitäis kohtapuoleen varmaan jauhaa niitä jauheiksi morttelilla. Pakastettuja chilejä on tullut jo maisteltua erinäisissä ruoissa :)


Ikkunalaudalla koko ajan kasvanut Bolivian Rainbow pukkaa jo toista satoaan. Nyt sen on tullut kuitenkin aika väistyä oikean bonsaiprojektin alta. 
Keräsin toisen sadon hedelmät ja laitoin kuivamaan. 

 Kuten näkyy, on kasvi elänyt melko ahtaasti purkissa :)

Tästä toisesta Bolivian Rainbow:sta tulee oikea bonsai.


Hain pihalta muutaman kiven, jos niistä jompi kumpi vaikka sopisi bonsain alle, jotta chilistä tulisi dramaattisempi. Lisäksi tarvitaan taas vähän kangasta, sakset ja pihdit. Mitään kalliita bonsaisaksia ei todellakaan tarvita. 

Leikkasin täysikasvuisen Bolivian Rainbown siten, että lehtiraja jäi leikkauskohdan alapuolelle. Se auttaa uusien lehtien versojen puhkeamista ja projektin onnistumista.

Otin suurimman osan mullasta pois ja harvensin juurakkoa bonsai-ruukkuun sopivammaksi.


Laitoin kangaspalan taas ruukun pohjalle ja sen päälle multaa sekä pihalta hakemani kiven.

Kiven päälle itse kasvi ja peitin osan juurista mullalla.

Kasvin sijoitin keittiön fluorisoivan lampun alle ensihätään. Pitää käydä shoppailemassa joku pieni lamppu niin tämän voi siirtää tuonne ikkunalaudalle.

2 kommenttia:

  1. Moi, kiinnostaisi tietää miten sinun bonsai projecti on edennyt tuon leikkuun ja ruukun siirron jälkeen??

    VastaaPoista
  2. Moi, tuo ei tainnut menestyä, mutta tuossa on menestyneen bonsain tarina: https://chiliaruukkuun.blogspot.com/p/chilista-bonsai.html

    VastaaPoista