maanantai 13. elokuuta 2012

Aji Fantasy kypsyy

Parvekkeen lämpömittari näyttää 24 astetta lämmintä ja kuumalta tuolla pihalla tuntuikin. Aamulla ei olisi voinut sanoa samaa.

Tästähän oli Aji Fantasyn chilipuska sitten innostunut kypsyttämään hedelmänsä päivässä. Aamulla ne meinaan olivat vielä ihan vihreitä :)

Vielä pitäis ainakin huomiseen odotella, ennenkuin näitä pääsee maistamaan.

Näin satokauden loppupuolella vaihdoin lannoitussuhteen seuraavanlaiseksi:
 • 1 ml / l Biobizz Bio-Grow
 • 4 ml / l Biobizz Bio-Bloom
 • 4 ml / l Biobizz TopMax


Kyseinen lannoitussekoite parantaa hedelmien kokoa ja sadon maksimaalista onnistumista.

Aji Fantasy (C. baccatum) kypsyttelee podejaan
Aji Cristal (C. baccatum) raakoja podeja
Tänään päätin myös napata kaikki kypsät Lemon Dropit chilipuskasta. Mukana on myös pari Afrian Deviliä ja muutama papana Sarga Cseresnyetä. Onneksi raa'at Sargat ovat vähän isompia kuin nämä papanat, ehkä noin kolme kertaa isompia. Tietenkään niistä ei mitään jättiläisiä tullut ruukun ahtaudesta johtuen.

Lemon Dropit piti sitten tietenkin heti tuhota lohen kanssa parempiin suihin. Eli lohta kaupasta kunnon mötkäle, sitruunapippuria ja murskatut Lemon Dropit pintaan ja uunin kautta ääntä kohti.

Hyviä chilireseptejä löytyy parhaiten chilifoorumien kokkausosastolta.

Jos itselläsi ei kasva Lemon Droppia, niin sitä saa irtotavarana ainakin Turussa kupittaan citymarketista. Löytyy varmaan muualtakin ja jos ei löydy niin pyydä valikoimiin :)

Punaiset ovat African Deviliä, keltaiset Lemon Dropia ja oranssit Sarga Csereznyetä
Lemon Drop -lohta menossa uuniin

3 kommenttia:

 1. Olin ton Kupittaan CM:n unohtanut kokonaan. Omaa siemen valikoimaa tuli kartutettua viime syksynä Heinän chileillä. Muissa Turun CM:ssä ei ole tuollaista valikoimaa. Kiitos muistutuksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä vaan :) komeasti on kauppias hoitanut useampaa lajiketta Heinän puutarhalta tarjolle. Ainakin Lemon Droppia, Rawitia, Red Flamee ja jotain jalapenoa on saatavilla.

   Poista
  2. Noin! Kolme lemon Droppia ja pari Aji Amarillo tuli ostettua. LD:t tuli ostettua siementen takia, koska aikaisemmat siemenet oli mitä oli. Tuostahan kirjoittelin blogissanikin. Aji Amarillot tulivat ostettua ihan heräteostoksena, koska lajikkeesta ei ole mitään käsitystä. :D Hintaa setille tuli 2,75€ ja siemeniä tuli paljon. 8)

   Poista