lauantai 18. elokuuta 2012

Aji Fantasyn makuarvio ja yllätyksiä podirintamalla

Lämpimät ilman jatkuvat ja sekös chilipuutarhurin mieltä lämmittää suuresti :)

Ohessa tämän päivän kypsien hedelmien sato. Mukana keskikokoiset Aji Fantasyt ja pari Lemon Droppia. Kaikki päätyivät sitruunaisen kasvispastahöystön päälle tuoreeltaan ja kyllä sopikin mainiosti.

Aji Fantasyä ja Lemon Droppia (C. baccatum) juuri puskasta kerättynä

Itse Aji Fantasyn siemenet olen ottanut aikoinaan kaupasta ostetuista hedelmistä. Hyvinhän ne itivät ja kasvoivat komeiksi puskiksi. Itse makuarviota en silloin tehnytkään, joten nyt on sen aika.

Kun hedelmän leikkasi puoliksi, leijaili siitä mieto paprikan ja sitruunan tuoksu. Siemeniä sai yhdestä hedelmästä talteen 31 kpl.

Itse maku onkin monivivahteinen, hedelmäinen, sitruunainen, paprikainen ja koostumus on rapea. Chili oikein rapsahtaa suussa kun sitä purasee. Sanoisin, että tämä voittaa maussaan Lemon Dropin. Aji Fantasy ei ole niin tulinen kuin Lemon Drop, mutta sitäkin maukkaampi, eikä tämä ole edes maksettu mainos :D Tulisuus menee asteikolla 0-10 kohtaan 3, kun Lemon Drop oli 7.

Aji Fantasy (C. baccatum) halkaistuna, siemenet ovat melko kookkaita itse hedelmään verrattuna
Kirvat ovat siirtyneet parvekkeen oven vieressä ikkunalaudalla kasvavaan Tepin Guatemalaan ja se pääsikin mäntysuopasuihkuun. Kirvoja ei onneksi ollut kuin yhdessä oksassa ja jos ne eivät nyt häipyneet niin pitää leikellä se oksa pois. Muutenkin tätä pitää "hieman" harventaa, jos meinaa talvehdittaa chilipuskan sisällä. Ikkunalaudallekaan se ei oikein mahdu kunnolla.

Kirvat söivät kahden Bhut Jolokianin tuoreet lehtiversot kokonaan ja ne eivät päässeet edes kukkimisvaiheeseen, perkele. Roskisreissu siis niille. Jospa ensivuonna sitten kävisi parempi tuuri.

Tepin, National Park of Tikal, Guatemala (C. annuum var glabriusculum) mäntysuopakylvyssä
Jos jotain huono, niin aina jotain hyvääkin. Kirvat ovat terrorisoineet voimakkaasti myös Tabascoa, Goat's Weediä ja kumpaakin Pinquito de Monoa. Nyt ne kuitenkin puskevat jo ensimmäisiä hedelmän alkujaan. Pitää syksyllä siirtää nämä sisälle siksi aikaa kunnes saavat edes yhdet kunnon hedelmät putkautettua.

Tabasco (C. frutescens) ja pienet hedelmän alut.
Pinquito de Mono (C. baccatum) kasvattaa podiensa kokoa vauhdilla
Goat's Weed (C. annuum) ensimmäinen podi tulossa!
Medusa (C. annuum) tekee jo toista satoaan tänä kesänä.
Bolivian Rainbow -bonchi (C. annuum)
Bolivian Rainbow -bonchi on selvinny melko hyvin edellisestä leikkelystä, missä se menetti suurimman osan isoista oksistaan. Pientä tuuheaa lehtikasvua on havaittavissa runsaasti. Leikkelin taas noin kuusi isompaa lehteä pois rumentamasta kokonaisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti