tiistai 28. kesäkuuta 2016

Tuholaiset kiusaavat, joten rautaa rajalle

Kirvoista kärsivä 7pot Primo (C. chinense)
Nyt on koko tuholaistentorjunta-arsenaali käytössä: Neem-öljy, mäntysuopa, nokkosvesi ja Baygonpussi. Kun mikään suhteellisen luonnonmukaisista karkotteista ei häädä kirvoja, täytyy huputtaa chilipuska muovipussilla ja suihkauttaa muovipussiin aimo annos Baygonia tai jotain muuta hyönteiskarkoitetta, tiivistää pussi ruukun ympärille ja odotella vuorokausi. Tuon pitäisi viimeistään tappaa kirvapopulaatio. Jos tappaa, niin aloitetaan alusta tuholaisten ennaltaehkäisy, eli Neem-öljyä niskaan.

Toivo ei kuitenkaan ole täysin menetetty 7pot Primon suhteen, sillä se putkauttelee kyllä hedelmiä tasaisen tappavaan tahtiin, mutta uudet lehtiversot on kyllä aika syöty.

Muissa chilipuskissa ei niin kovin paljon kirvoja näykkään ja 7pot:n kirva-invaasio on vain allekirjoittaneen laiskuuden syytä, sillä en käsitellyt kunnolla uusia lehtiversoja rankkasateen jälkeen Neem-öljyllä, joten kirvat hyökkäsivät heti sen kimppuun.

Leek (C. annuum) tekee jo useampaa hedelmää
Cajamarcan (C. chinense) hedelmän alku1 kommentti:

  1. Yleisesti ottaen myrkytyksiä ei kannattaisi tehdä kovin valoisassa, sillä pyretriini hajoaa jopa kymmenessä minuutissa auringonpaisteessa. Baygonissa taitaa olla jotakin sen johdannaista, pyretroidia, jonka käyttäytymisestä en tiedä. Silti ilta tai pimeä komero olisi parempi myrkytykseen.

    VastaaPoista