keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Lajikkeet tarvitsevat eri lannoitevahvuuksia

Nyt kun taimet ovat vähän kasvaneet pelkässä kookoskuidussa, jossa ei tunnetusti valmiiksi ravinteita ole, alkaa näkymään selvästi mitkä lajikkeet tarvitsevat enemmän lannoitetta ja mitkä vähemmän.

Perus lannoiteliemi kaikille on EC 1.0 vahvuista Puutarhan Kesää ja kuten näette oheisesta kuvasta on Cajamarcan taimilla lehtivihreän puutosta, joten niille täytyy antaa kokeeksi vähän tuhdimpaa lannoitetta EC 2.0.

Purple Halelit taas käpristelevät lehtiään EC 1.0 liemelle ja niissä lehtivihreä onkin tumman vihreää. Lehtien käpristely voi toki johtua kuivasta huoneilmasta tai se voi olla lajikkeelle ihan normaalia käyttäytymistä. Liikalannoituksen näkee vasta lehtien alapinnan kiteistä ja niitä ei ole vielä ilmaantunut. Toki kiteet tulevat esiin vasta silloin kun liikalannoittaminen on jatkunut pidempään. Annan Purple Haleleille kuitenkin jatkossa joka toisella kastelukerralla vettä, josko vaikka lehtien käpristyminen ei jatkuisi.

Carolina Reaperit, Habanero Chocolatet ja Hyper Pube taas näyttävät saavan ihan sopivan voimakasta lannoitelientä. Hyper Pube saa jo valmiiksi EC 2.0 lientä, sillä pubet kestävät alusta asti vähän tujumpaa lannoitusta.

Löysin kämpästä nyt pakkasilla hyvän paikan sijoittaa yöksi nuo villichilien idätyspurkit. Yöllä eteisessä lämpötila tippuu 18 asteeseen, kun se päivällä on taimihyllyssä 29 astetta. Tuo lämpötilavaihtelu pitäisi saada näiden vaikeasti idätettävien villichilien itävyyden kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti