sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Kasvatuskausi pääosin päätökseen

Viimeinen sadonkorjuu sisäpuskista
Kauden viimeinen sato tuli kerättyä talteen sisäpuskista. Annan raakileiden kypsyä vielä chilihyllyssä lämpimän loisteputken alla.

Samalla pätkin kaikki ledipaneelin alla olleet tyhjät puskat tapeiksi ja katsoin, olisiko niistä bonchi-aihioiksi. Pieneksi pettymyksekseni mikään chinenseistä ei kelvannut juurastonsa puolesta bonchi-aihioksi.

Bonchejahan on toki kyllä jo nykyäänkin tarpeeksi. Mietin taannoin, josko olisin antanut C. lanceolatum -bonchin kasvaa täysikasvuiseksi isommassa purkissa, mutta nyt muiden bonchiprojektien kaaduttua, en taidakkaan laittaa sitä isompaan purkkiin. Se muuten on alkanut pitämään hieman viileämmästä kasvupaikastaan, joten eiköhän siitäkin ihan hyvä tule loppupeleissä.

Bonchi-kandidaatit hivenen pätkittynä. Tuossa on vasemmalta oikealle chinenset Caramel Bhut Jolokian, Trinidad Moruga Scorpion, Pink Habaero ja Aji Cachucha
Bonchi-kadidaatit rivissä, juuret esille kaivettuna. Ei tule hienoja boncheja näillä juurakoilla, joten viskasin kaikki menemään...
Päätin muuten sisäkasvien kompostiin heiton jälkeen siirtää vapautuvalle kasvatuspaikalle ulkoa villichilit C. galapagoense ja C. eximium. Yöt alkavat olla jo aika kylmiä, niin en halunnut riskeerata näiden harvinaisten villichilien kasvua mahdollisilla hallaöillä. Ennen siirtoa päätin vielä mitata iltakuuden aikaan valaistusvoimakkuuden valomittarilla. Pihalla näyttäisi olevan valaistusvoimakkuutta tuollaiset 2000 lx...

...sisällä ledipaneelin alla onkin sitten aika paljon enemmän: 12500 lx ja ledipaneeli on melkein katon rajassa, joten eiköhän nuo talvehdi ihan hyvin tuossa. Ainiin, villichilien lisäksi tuossa on vielä kieputusprojekti 4x Bolivian Rainbow (C. annuum)
Ledipaneelin alla tekee satoa vielä Rocoto Costa Rica Red (C, pubescens)
Tavoitteena on saada talvella villichilit C. galapagoense ja C. eximium kasvamaan täysikokoisiksi ja vaikka tekemään pari kukkaa tai jopa hedelmää. Saa nähdä riittääkö lämpö. Valosta ei ainakaan ole pulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti