maanantai 20. helmikuuta 2017

Viimeisiä tämän kasvatuskauden idätyksiä

Cabai Burung Ungun (C. frutescens) kolme taimea
Noniin, kovin vaisuksi on jäämässä tämä kausi lajikemäärän osalta, mutta ei se haittaa. Tuleepahan keskityttyä paremmin näihin nykyisiin. Laitoin tammikuun lopulla itämään Cabai Burung Ungun (C. frutescens) ja Criola Sellan (C. baccatum). En kerinnyt ajan puutteen takia laittamaan Aji Cristalia (C. baccatum) ja Purple Mauia (C. annuum) itämään, sillä niille ei ollut valmiina purkitettua kookoskuitua.

Cabai Burung Ungua ei kauaa tarvinnutkaan idätättää kookoskuidussa, kun sieltä putkahtikin jo pintaan kolme itänyttä taimea. Ne taisivat viikon olla itämässä. Kuva oikealla on hieman ylivalotettu, niin näette, miten hienon väriset rungot noilla on ja lehdetkin alkavat pigmentoitumaan lampun valossa. Criola Sellasta ei ole vielä näköhavaintoja.

Muutenkin otin näiden idätysten kanssa varman päälle ja salpasin kummatkin taimipurkit eristyksiin pakastepusseihin, sillä luulen, että villichilien mullassa ja idätyslautalla majailee jo harsosääskien toukkia.

Vasemmalla Pink Habanero (C. chinense) ja sitten ylin sekä alin on Habanero White Giantin (C. chinense) taimet ja keskellä tosiaan Cabai Burung Ungut (C. frutescens). Bonchi on Habanero Vietnam (C. chinense) ja samalla tasolla villichilit C. parvifolium, , jotka pitävät hieman viilemmästä
Kasvatustilastoa. Villichilien kohdalla voi melkein alkaa jo luovuttaa niiden kanssa, jotka eivät ole vielä itäneet. Ainakin noiden yli sata päivää itämässä olleiden kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti