| Kokonaiskuva kasvustoista ennen karsintaa ja sadonkorjuuta |
Joka vuosi on tullut valmistettua chilifoorumeilta tuttu Chili con Carne, josta riittää hyvin kymmenelle henkilölle annos + santsi.
Lisäksi menu sisälsi Salsa Criolan (kikherne, ryöpätty punasipuli, limemehu, Lemon Drop, mustapippuri, suola).
Makeista tuli tehtyä Chilisuklaakakkua, Chilifudgeja ja omenachilimuffinsseja (perus muffinssitaikina, päälle kuorrutus, jossa: Lemon Drop-omenahilloa + tomusokeria + tuorejuustoa). Itse Lemon Drop-omenahillo valmistuu helposti keittelemällä netistä löytyvän ohjeen mukainen omenahillo siten, että kiloon omenoita käytin noin 16 kpl Lemon Droppeja.
| Chilisuklaakakkuun tuli käytettyä Fatalii Gourme Jigsawia (C. chinense) ja Aji Indiania (C. baccatum) |
Sadonkorjuujuhlien jälkeen koitti aina melko apeatunnelmainen viherkasvuston alasajo, eli sato talteen ja ne kasvit roskiin, mitkä ei pääse talvehtimaan ensi vuodelle.
Apeaa tunnelmaa piristi useiden bonsai-aihioiden löytyminen :)
| Vasemmalla C. rhomboideum ja kaksi Fatalii Gourmet Jigsawia (C. chinense). Pienet purkit, mutta isot kasvit :) |
| Rhomboideumista tulee hyvä bonsai-aihio, mutta en hennonut leikata sitä alas vielä kun se vasta nyt aloitti hyvin runsaan kukinnan. Kyseinen villichili taitaa pitää vähän viileämmästä ilmanalasta |
| Makuuhuoneen amppelichili piti olla Ulupica Large, mutta se paljastui risteymäksi, joka kukkii kyllä valtavasti, mutta ei tee mitään satoa. Tämä joutaa siis roskiin suoraa |
![]() |
| Viimeisiä sadonkorjuita eletään. 366 g on tämän hetkinen satomäärä, joka varmaan kasvaa vielä viimeisen sadonkorjuun jälkeen tuonne puolen kilon tuntumaan |
Pelkästään kerrostalon sisäkasvatuksellakin saa siis satoa aikaiseksi. Ei tosin mitenkään hirveästi, mutta ainakaan ei tarvitse tapella tuholaisten kanssa ja ei tule hätä roudata ulkochilejä sisälle :)

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti