lauantai 6. lokakuuta 2012

Cayennen loppusato ja ensimmäinen Moruga itää

Cayenne (C. annuum) kypsää satoa
Tulipa kerättyä Cayennen loppusato talteen kun podit vaihtoivat värinsä vihreästä kirkkaan punaisiksi.

Otin vain isoimmista ja kypsimmistä podeista siemenet talteen, mutta tuli niitä silti vaikka muille jakaa :)

Itse podit laitoin ensiksi puolikkaina kuivamaan talouspaperin päälle ja kun ne olivat vähän kuivahtaneita, silppusin ne vielä pienemmiksi.

Seuraavana olikin vuorossa morttelin kanssa häärimistä, jotta saadaan podeista rouhittua karkeaa jauhetta. Jauhaessa tietenkin silmistä valui vettä ja koira päätti linnottautua makuuhuoneen sängyn nurkkaan aivastelemaan :)

Ihan kohtalaisestihan sitä jauhetta tuli. Vielä pitäisi askarrella noille jauhepurkeille nimikyltit vielä kun muistaa mitä missäkin on.

Cayennen siemenet ja kuivumassa olevaa silppua
Mortteliin menossa!
Valmista Cayennejauhetta
Erilaisia kuivattuja chilijauheita
Kirvoja, taas
Huomasin talvehtivassa Naga Morichissa jotain erikoista ja kirvojahan siellä kömpii taas. Perkeleen perkele. Viheliäisiä otuksia.

Myöskin Bolivian Rainbow -bonchia oli syöty.

Päätin lopettaa mäntysuovalla ja Neem-öljyllä kikkailun, koska niistä ei näyttänyt olevan hirveästi apua ainakaan tässä vaiheessa.

Hain Bauhaussista purkin Baygonia, joka maksoi vähän alta kymmenen Euroa.

Päätin kokeilla myrkkyä ensin roskiin menevään Cayenneen, josta on tosiaan jo sato kerätty ja se ei jää talvehtimaan, joten ei ole niin hirveästi väliä ottaako se osumaa vai ei.

Cayenne Baygon-suihkussa
Ruiskutin koko kasvin myrkyllä, myöskin mullan ja eihän se siitä juuri moksiskaan ollut. Yhtään lehteäkään ei päättänyt tiputtaa. Hyvä.

Otin seuraavaksi käsittelyyn kaikki sisällä talvehtivat chilit ja suihkin Baygonia kaikki chilipuskat täyteen, varsinkin tuon Nagan.

Ainut mikä otti Baygonista vähän damagea, oli tuo Bolivian Rainbow -bonchi. Vähän alle kymmenen lehteä tipahteli kun nostin sen saunalta takaisin ikkunalaudalle. Muuten olisi ollut bonchin trimmauspäivä, mutta voisi antaa sen toipua muutaman päivän.

Baygon, tappaa talossa ja puutarhassa. Eipä ole kirvoja näkynyt tämän käsittelyn jälkeen :)
Tulipa samalla askarreltua paskarreltua talvehtiville chileille uudet nimikyltit

Fataliin siemenlähetys
Fataliilta saapui myös siemenlähetys, joten nyt alkaa olemaan kasvatuskauden 2013 siemenvalikoima aika hyvällä mallilla.

Tilaamieni siementen lisäksi tuli bonuksena Trepadeira Wernerin, Short Yellow Tabascon, Bird's Eye Babyn, Gojin ja teitenkin yllärilajikkeiden siemeniä.

Lisäksi erinäisten vaihtojen kautta olen saanut käsiini Aji Rojon, Manzano Rojon ja Prairie Firen siemeniä

Mutta mennäänpä viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisinpänä kaikkein mielenkiitoisinpaan aiheeseen, eli ZenGrowissa itämässä olleisiin Trididad Moruga Scorpionin siemeniin. Nyt meinaan alkaa tapahtua runsaan viikon odottelun jälkeen!

Ensimmäinen siemen nostaa jo päätään idätyslautalla :)

Kohtapuoliin pääsee siis virallisesti starttaamaan kasvatuskauden 2013.

Trinidad Moruga Scorpion (C. chinense) nostelee jo päätään idätyslautalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti