lauantai 22. maaliskuuta 2014

Idätykset loppusuoralla. Chinenset ja bonchi nupuilla!

Taimi-armeijaa 29,4 C asteen paahteessa
Melkein kaikki annuumit ja baccat alkaa olemaan idätetty. Lautalla on enää multiin siirrettävänä pari Lemon Dropia. Tein myös tässä vaiheessa pientä jalostamista ja valitsin taimista kaikkein elinvoimaisimmat yksilöt jatkoon. Ylimääräisiä taimia on tällä hetkellä noin 18 kappaletta. Niitä voit selailla tuosta välilehdeltä ja hakea pois, mikäli siltä tuntuu :)

Chinenseistä talvehtivat Fatalii Gourmet Jigsawit alkoivat taas kukkimaan, eli ovat sopeutuneet nykyiseen kasvupaikkaansa. Niille pitäisi vaan vaihtaa isommat purkit noiden litrasien tilalle. Myöskin talvehtinut Rhomboideum pitäisi siirtää isompaan purkkiin. Toivon, että se alkaisi kukkimaan tänä vuonna ja tekisi edes muutaman marjan.

Uusista tuttavuuksista isoin Aji Charapita on aloittanut myös nuppujen puskemisen voimakkaan haarautumisen jälkeen. Laskin myös bonchi Habanero Vietnamin nuput ja niitä on jo noin 40 kpl :)

Pieni Bolivian Rainbow (C. annuum) alkaa jo vaihtamaan lehtien väriä violetiksi. Valoa on siis tarpeeksi :)
Taimihyllyn alakerta
Villichili C. lanceolatum Haarautuu tosi voimakkaasti alhaalta asti
Lanceolatumista pitää kertoa "ei mennyt niinkuin strömssössä" -juttu. Olin tehnyt Puutarhan Kesästä normaalia kolme kertaa tujumman lannoiteseoksen vahingossa ja yksi tujumpaa lannoitetta saaneista oli Lanceolatum. Sehän käpristi latvan lehdet pahan näköiseksi, joten päätin latvoa sen. Harmi kunnen muistanut ottaa opettavaista kuvaa lannoiteöverien vaikutuksista :)

Villichili Ulupica Large (C. cardenasii var. pendulum) haarautuu myös voimakkaasti ja se tekee vähän samanlaisia pyöreitä lehtiä kuin Rhomboideum
Bonchi Habanero Vietnam (C. chinense) ennen lehtiharvennusta
Bonchi puskee kukkien nuppuja urakalla!
C. lanceolatum keinosateen jälkeen. Makrokuvassa näkyy lehtien karvaisuus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti