lauantai 8. maaliskuuta 2014

Taimihyllyprojekti jatkuu

Taimihyllyprojekti jatkuu...

Asensin toisenkin Chilitarvikkeesta ostetun loisteputkivalaisimen hyllyyn ja nyt ei oikeastaan heti tarvitse hommata mitään lisää. Sitten vaan odotellaan annuumien ja baccojen itämistä ja kasvupyrähdyksiä. Terveiden taimien kasvaminen ei ainakaan ole liian vähäisestä valosta kiinni. Yhteensä 250 W valotehoa pitää huolen siitä, eli sähkölaskua odotellessa :)

Tuohon voisi vielä viritellä paremmin lämpötila-antureita ja naputella lamppujen johtoja siistimmin. Käväisipä tässä myös sellainen idea mielessä, että olisihan se hienoa laittaa tuonne ylös Blumat-tankki ja siitä kasteluanturit jokaiseen ruukkuun. Eipä tarvisi itse kastella :) Tosin jos yksikin anturi, putki tai tankki pettää, on lattialla aika paljon ravinnelientä...

Yläosassa 23 W loisteputken alla siis idätyslevy ja 11 jo itänyttä taimen alkua muovikipoissa. Keskellä villi ja chinense-osastoa. Alimmalla tasolla on vielä ainoastaan yksi janoinen Aji Charapita, mutta keskihyllyltä pitäisi ruukuttaa alemmalle ainakin isoin Antillais Caribbean.

Idätyslevyllä tämän satsin nopeusennätyksen teki Aji Amarillo (C. baccatum), jonka itämiseen meni yksi päivä. Alla lautan tilanne kolmen päivän jälkeen:

Annuumit ja baccat itävät nopeasti...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti