tiistai 3. syyskuuta 2013

Uutta lajiketta kypsyy

Pikainen päivitys ennen sadonkorjuujuhlia :)

Kirvat ovat siirtyneet sisätiloissa Rhomboideumista ja FG Jigsawin taimista Cayenneen ja CGN 22795:een Provadokuurista johtuen. Lisäsin Provado-kapselin tuohon villichili CGN 22795:een, joten siitä ei ole luvassa makuarviota. Tosin siemenet meinaan ottaa siitä talteen, vaikka ei puhdas lajike olekaan, vaan jonkinlainen risteymä. Cayenneen en meinaa laittaa Provado-kapselia, sillä siinä on muutama melkein kypsä hedelmä kiinni, joten se pitää pestä parin päivä välein mäntysuovalla, jotta kirvapopulaatio ei räjähdä käsiin.

Parvekkeella majailevat chilit tiputtelevat ahkerasti lehtiä. Tämä johtuu kylmästä ilmasta ja lannoituksen loppumisesta. Nyt keskitytään kypsyttämään ne loput hedelmät.

Mitä tuleviin bonchi-projekteihin tulee, olen jo alustavasti valinnut tekeväni työpaikalla kasvavasta Habanero Vietnamista (C. chinense) ja amppelissa kasvavasta Canariosta (C. pubescens) bonchit. Alunperin oli tarkoitus pistää bonchi-projektit kasvamaan Zengrowiin, mutta päätin kuitenkin istuttaa ne perinteisiin bonsai-ruukkuihin. Zengrowiin menee kasvamaan ainakin toistaiseksi Basilikaa ja Rucolaa, kunnes keksin uuden vesiviljelyprojektin.

Sitten kuvamateriaalia kypsyvästä sadosta:

Kirvojen riivaama Cayenne (C. annuum)
Aji Ahuachapáu (C. baccatum)
Piri Piri (C. frutescens)
Alkoihan tuo amppelissa kasvava Canario (C. pubescens) tekemään hedelmää, tosin aivan liian myöhään...
Työpaikalla kasvava Habanero Vietnam (C. chinense) tekee ainokaista hedelmäänsä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti