keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Jigsawia itämään, vihdoin

Postisetä toi herkkuja
Tänään tuli kauan kaivattu kirjekuori Fataliilta :) Kirjekuori sisälsi uuden suomalaisen chililajikkeen Fatalii Gourmet Jigsawin (C. chinense) ja toisen tilaamani lajikkeen Pimenta Kathumby Mustarin (C. chinense) siemeniä. Lisäksi tuli jo tutun Black Scorpion Tonguen (C. annuum) ja tuntemattomamman Mexican Redin (C. pubescens) siemeniä.

Fatalii on kehittänyt Jigsawia useita vuosia ja koko risteytysprojekti lähti liikkeelle Moruga Scorpionin (C. chinense) risteyttämisestä maukkaisiin lajikkeisiin. Näin saatiin aikaiseksi todennäköisesti uusi maailman tulisin chililajike. Lue ihmeessä lisää lajikkeesta Fataliin nettisivulta.

Laitoin kahdeksasta siemenestä heti itämään neljä. Satoahan ne eivät näin myöhäisestä idätyksestä johtuen varmaan kerkiä tällä kasvatuskaudella tekemään, mutta talvehditetaan ne sitten seuraavaan kasvatuskauteen. Oli aika askarrella pieni idätyslautta vielä kerran tänä keväänä.

Neljä Fatalii Gourmet Jigsawia (C. chinense) itämässä!
Lisäksi huomasin muutamassa annuumissa ja frutessa Ödeemaa. Tuo ei sinänsä ole vaarallista, mutta valoa on selvästi liian vähän verrattuna kastelun määrään. Kasvin juuret puskevat nestettä lehtiin nopeammin kun ne ehtivät sitä haihduttaa ja seurauksena on hikoilua. Kastelu on ollut hyvin maltillista ja tuo kyseinen yksilö on kaikkein valoisimmalla ikkunalaudalla, joten pienensin noiden Ödeemasta kärsivien yksilöiden lannoitemäärää
Lisäksi päätin rahoittaa Kickstarter-palvelussa jenkkipariskunnan aktiivihydroprojektia 100 €:lla. Sataseen kuuluu postitus Suomeen ja varmaan tulli nappaa vielä omansa, mutta tuo on aivan loistava myös chilien kasvattamiseen. Jos olet tee-se-itse-mies, voi tuollaisen kyllä tehdä melko helposti itsekin, mutta minä en ole sellainen. Lisärahalla tuosta saa aurinkokennolla toimivan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti