tiistai 26. helmikuuta 2013

Työpaikan Habaneron kasvuspurtti ja Ihmeitä idätyslautalla

Habanero Vietnam (C. chinense)
Muistin ottaa työpaikalle järkkärin mukaan tänä aamuna, joten pystyin dokumentoimaan tuon chilin edesottamuksia.

Kyseessähän on siis Habanero Vietnam, minkä roudasin sirkkalehtisenä taimena töihin uhmaamaan toimiston kuivaa ilmaa. Nyt se näyttää toipuneen myös ruukunkatteena olleen huonosti pestyn lecasoran aiheuttamasta ph-tasapainon heittelystä ja turpeen liiasta kosteudesta. Lehtivihreä on palannut oikein korkojen kera takaisin :)

Taimi alkaa haarautumaan kivasti kärjestä, joten valoa on ainakin tarpeeksi. Varresta puskee varkaita melkein joka lehtihaaran juuresta, joita en ala poistamaan. Tomaateistahan ne on hyvä poistaa, ettei päähaaran kasvu tyrehdy liikaa, mutta chilillähän se ei ole niin tärkeää. Eikä tämä ole tehopuutarha :D

Habaneron rungon varkaita
Päärunko haarautuu!

Kameran valkotasapaino automaatilla. Siinä näkyy ledilampun loimotus.
Sitten siirrymme kotipuutarhalle. Kotosalla on kohtalaisen tylsä vaihe taimikasvatuksessa, sillä taimet nyt kasvavat ja leviävät, eipä niitä kannata yksitellen tässä esitellä. Näyttävät melko samanlaisilta kaikki :) Chinenset, pubet ja villit ovat tietenkin kaikkein suurimpia, koska ne tuli idätettyä jo joulukuun puolella. Annuumit, baccat ja frutet ovat kolme viikkoa vanhoja ja kasvattavat toisia ja kolmansia lehtiparejaan.
Chinenset, pubet ja villit

Ylimääräiset taimet ovat pääsääntöisesti menneet kaikki halukkaille, joten mitään ei luultavasti tarvi heittää kompostiin, hienoa :) Mukavaa, että tämä välillä hieman haastavakin harrastus kiinnostaa muitakin. Varsinkin ylimääräisten villichilien pois heittäminen ei ole mukavaa, joten hyvä, että niille löytyi uusi koti.

Kävin villichilien kanssa taimivaihtokauppaa Caiden kanssa ja sain viemäni Rhombon tilalle PI-631154 (C. flexuosum) taimen. Kiitokset tästä!

PI-631154 (C. flexuosum)

Lisäksi idätyslautalla tapahtui ihme. Onneksi en heittänyt siellä majailevia itämättömiä siemeniä pois, vaikka hyvin olisi voinut heittää, sillä taimia on jo ihan tarpeeksi. Luulin jo, ettei oma risteytyskokeilun annuumien Sarga Cseresznye x Medusa kesken näyttää itävän kuitenkin. Homeisesta siemenestä pilkistää juuri!

Idätyslautalla itää vielä oma riteytys, Cayennea, Aji Fantasyä ja Aji Pineapplea.
Talvehtiva Naga Morich (C. chinense) vastasi eräänä päivänä aamuauringon valovoimaan aloittamalla kukkimisen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti