torstai 27. joulukuuta 2012

Viikon jälkeen itäneitä

Rhomboideumin kypäräpää nousee idätyslevyltä
Viimeksi katsoin idätyslautalle joulupäivänä 25.12, eli kaksi päivää sitten. Silloin ei idätyksessä olevissa lajikkeissa näyttänyt olevan itämisen merkkejä. Idätyspurkin pohjassa oli enää vähän vettä, joten nostin silloin koko lautan pois ja lisäsin lämmintä vettä lisää. Nyt kun palasimme sukuloimasta, oli itävyystilanne seuraava viikon idätyksen jälkeen:

Villit
1/3 Rhomboideum (C. rhomboideum)
0/3 Duke Penquin (C. frutescens)
0/3 CGN 22795 (C. praetermissum)

C. pubescens
3/3 Manzano Rojo
1/3 Canario
0/3 Rocoto Orange

C. chinense
2/3 Cheiro Roxa
0/3 Biquinho
0/3 Habanero Vietnam
0/3 Moruga Scorpion
0/3 Pimenta da Neyde

Näistä on toki vasta juuret esillä siemenistä, eikä sirkkalehtiäkään vielä näy, joten monta vaaranpaikkaa on vielä edessä. Yhdellä Rhomboideumin siemenellä on tosin kypärä päässä, joten voisi huolestua jossei kummatkin sirkkalehtiparit olisi jo puskemassa siemenestä pihalle. Idätyslautta teki kyllä vaikutuksen jo nyt, joten mitä sitä turhaa sitten turpeessa enää idättelemään...

Canario
Cheiro Roxa

Trinidad Moruga Scorpion
ZenGrowissa kasvavat Trinidad Moruga Scorpionit leviävät hurjaa vauhtia ympäriinsä vaikka olen niitä ahkerasti latvonutkin. Lisäkarsintaa on siis tiedossa kun nuo kasvavat siihen pisteeseen, ettei lamppua enää voi nostaa ylemmäs. Kyllä se vesiviljely vaan on eritehokas kasvatuskeino.

Lisäksi olen saanut tuliaisena Swazimaasta chilien siemeniä, joiden kuvittelesin olevan annuumeja, mutta lajikkeista ei juurikaan ole tietoa. Täytyy idätellä tuossa alkukeväästä muiden annuumien kanssa ja katsoa minkälaisia mötkäleitä niistä voisi kasvaa.

Joululahjaksi sain myös tuliaisia Ameriikoista. Kyseessä on Desert Gatheringsin siemenkokoelma. Lajikkeita kokoelmassa on Cayennea, tuntematonta Habaneroa, Tepiniä, Jalapenoa ja New Mexican Anaheimia. Jälkimmäinen näistä on mielenkiintoisin, sillä en ole itse törmännyt kyseiseen lajikkeeseen, josta sanotaan, että se on New Mexicon osavaltion "nimikkovihannes". Kyseessä on hyvin vanha annuum-lajike. Täytyy laittaa tätäkin itämään myöhemmin keväällä.

Ameriikan tuliaisia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti