keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Moruga Scorpion kuoriutuu idätysalustalla

ZenGrown testi-idätyspenkillä tapahtuu ihmeitä. Moruga Scorpionit ovat alkaneet itämään ja ekat sirkkalehdetkin ovat jo näkyvissä! Neljästä idätyslevyyn laittamastani siemenestä itää jo kolme.

Itsehän en kyseiseen idätyslevyyn oikein uskonut, koska mielestäni 22W ESL ei yksistään voi antaa tarpeeksi lämpöä chinensien idättämiselle, mutta kuten melko usein, pelkoni oli väärässä. Lamppu oli siis lähes kiinni idätyslevyssä ja aina välillä seurasin tilannetta, koska idätyslevyn reikiin pudotetut siemenet näkyivät selkeästi. Lisäksi luulin, että idätyslevyn pohjaan pumpun avulla pulppuava vesi viilentäisi levyä lisää ja lämpötila laskisi alle optimaalisen idätyslämpötilan (27-30 astetta), mutta kyllähän sitä mullassa idättämälläkin alustan lämpötila tippuu tuonne 23-24 asteen tietämille. Hienoa siis olla väärässä :)

Pahoittelen kuvan laatua, koska pokkarin manuaaliasetuksillakin on pirun vaikea tarkentaa pieniin taimiin. Noh, parin kuukauden päästä on taas oma järkkäri ja macro-objektiivi bloggaamisessa mukana.

Trididad Moruga Scorpion (C. chinense) availee sirkkalehtiään ZenGrown idätyslevyllä
Talvehtivista chilipuskista sen verran tilannepäivitystä, että Naga Morichia on nyt joutunut myrkyttämään Baygonilla jo kolmatta kertaa kirvojen takia ja se on tällä hetkellä eristyksissä vaikka siitä ei ole enää kirvoja levinnytkään Bolivian Rainbow -bonchiin. Ainahan sitä on riski kun tuo kirvoja vilisevältä parvekkeelta lajikkeita talvehtimaan sisälle, mutta periksi en aio antaa Nagan kohdalla niin kauan kun siinä on yksikin terve lehti.

African Devil ja Medusa voivat ihan hyvin ja lepäilevät taas ensi kesä koitoksia varten. Tosin Medusa puskee vielä yhtä podia, joten se ei ihan malttanut mennä talviunille vielä. Ei siitäkään huolimatta, vaikka vaihdoinkin lannoitussuhteen talvehtimismoodiin.

2 kommenttia:

  1. Toi Zen grow ei ole itelle hirveen tuttu, mutta eikö siinä vesi kierrä jatkuvasti? Jos näin on, niin pumpun hukkalämpö kyllä siirtyy veteen ja lämmittää sitä.

    Jos toi Baygon ei auta, niin kokeile Bayerin Provadoa. Se on ehkä jokseenkin karsastettu aine, mutta tuntuun toimivan kirvoihin. Systeemisenä menee kasvinkiertoon ja vaikuttaa siis huomattavasti pitempi aikaisemmin kuin jatkettu pyretriini. Suihkeella ensiapua ja jauhetulla tabletilla jatkoa kasteluveden mukana. Kannattaa huomata sitten varoajat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllähän se hukkalämpö on varmasti tosiasia. Itsellekin hieman vieras laite.

      Täytyy kokeilla Provadoa jos nuo kirvat ei tuosta tokene, ovat kyllä pirun sitkeässä.

      Poista