tiistai 10. heinäkuuta 2012

Medusa kypsyy ja kirvat ei pidä Neem-öljystä

Medusa (C. annuum)
Tässä vähän pikapäivitystä parvekkeen chilitarhan tilanteesta.

Viimeksi aloittamani sota kirvoja vastaan näyttää kokoajan paremmalta. Itse kirvoista saastuneet parvekkeen lajikkeet näyttävät toipuneen melkolailla täydellisesti invaasiosta. Aluksi siis sumuttelin chilipuskat 1 % mäntysuopaliuoksella päältäpäin melko huolimattomasti, jolloin kirvat eivät vielä kuolleet. Tämän jälkeen kasvatin liuoksen mäntysuopapitoisuudeksi 3 % ja käytännössä kastelin chilipuskat kauttaaltaan mäntysuovalla sekä sumutin puskat vielä Neem-öljyllä. Edellisestä blogipäivityksestä poiketen, en huuhtonut puskia liuoksesta kylmällä vedellä, koska siitä on kahta koulukuntaa, miten ongelma pitäisi ratkaista ja päädyin tehokkaimman kuuloiseen. Toimenpide poisti suurimman osan kirvoista, mutta muutama jäi vielä majailemaan, joten toistin koko operaation vielä kerran. Nyt chilipuskissa ei näy enää kuin kuolleita kirvoja. Olen vielä varmuuden vuoksi suihkuttanut joka päivä tuoreisiin lehtiversoihin Neem-öljyä.

Kolmeen sisällä kasvavaan lajikkeeseen Medusaan, Tepin Guatemalaan ja Bolivian Rainbow -bonchiin kirvat eivät olleetkaan päässee, mutta sumuttelin ne ennaltaehkäisevästi Neem-öljyllä.

Kirvojen alkulähde taisi olla parvekekukat. Ne oli ostettu Hong Kong -halpamyymälästä muutaman euron kappalehintaan ja kuten jo monta kertaa aikasemmin on tullut todettua, niin halvalla saa paskaa. Itse koristekukat kuhisivat kirvoja ja ne oli käytännössä syöty kokonaan. Ennen viimeistä torjuntaoperaatiota heitimme kaikki saastuneet parvekekukat, Basilikat ja Rucolat roskiin ja käytiin ostamassa uusia tilalle, jotka saivat toki heti Neem-suihkut niskaansa.

Sisällä kasvava Medusa näyttää kypsyttelevän satoaan vauhdilla ja valkeat hedelmät vaihtavat väriään pikkuhiljaa oranssiksi. Tässähän pääsee kohta maistelemaan ja arvioimaan :)

Medusa (C. annuum)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti