lauantai 5. maaliskuuta 2011

Chiliä saviruukkuun ja ikkunalle

Noniin, versot alkavat olemaan sen verran isoja, että on aika erottaa samassa idätysruukussa kasvaneet toisistaan ja kokeilla siirtää niitä pikkuhiljaa ikkunalle. Erotin kokeeksi parhaimmin kasvaneet Hungaria Hot Cherry:n versot toisistaan.


Laitoin saviruukun pohjalle ensin hieman kangasta ja täytin mullalla noin puoleen väliin asti. Kastelin ruukussa olleen mullan läpikotaisin ja lisäsin multaa lähes ruukun yläreunaan asti. Painelin keskelle pienen kuopan ja kastelin mullan taas läpikotaisin.


Otin samassa idätysruukussa kasvaneet versot varovasti multineen ylös. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, ovat versot kasvattaneet juuret jo ruukun pohjaan asti ja vähän reunoillekin. Tässä vaiheessa on viimeistää aika erottaa versot, etteivät niiden juuret sekoitu toisiinsa pahemmin.


Laitoin toisen verson takaisin idätysruukkuun uusien multien kera. Toisesta karistelin vähän vanhoja multia pois ja istutin suurempaan saviruukkuun.Annan saviruukussa kasvavan verson olla ensimmäisen yön vielä fluorisoivan lampun alla.Koska Habanero Peruvian White -lajike ei ole tähän mennessä itänyt kunnolla kuin yhden verson verran, päätin vuorata loput idätysruukuista kelmulla. Näin ruukun lämpötila ja kosteus pysyvät paremmin optimaalisina tälle trooppiselle lajikkeelle, joka on ilmeisen nirso lämpötilalle idätysvaiheessa.


Aamulla laitoin saviruukkuun istutetun verson ikkunalle saamaan oikeaa päivävaloa ja seuraan miten se lähtee kasvamaan. Jos käy hyvin, voi parin päivän päästä laittaa loputkin versot saviruukkuihin ja ikkunalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti